Tgrt Haber
23 Ağustos 2021 14:55

2022 memur zammı zammı kaç lira oldu? Memur emeklileri zam oranı ve 3600 ek gösterge zammı ne kadar?

Milyonlarca memur ve emekli memur tarafından merakla beklenen memur zammı bugün belli oluyor. 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisini etkileyen memur zammı 2022 yılı için geçerli olacak. Bakan Vedat Bilgin, memur ve memur emeklilerine zam ve 3600 ek gösterge kararını açıkladı. Detayları canlı olarak aktarıyoruz...

2022 memur zammı zammı kaç lira oldu? Memur emeklileri zam oranı ve 3600 ek gösterge zammı ne kadar?
zam,ekonomi,memur,emekli,memur zammı

Geçtiğimiz günlerde 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, hükümetin teklifini açıklamış ancak memur sendikaları tarafından teklif kabul edilmemişti. Sendika Başkanları müzakere edilebilir bir teklif beklediklerini belirtmesiyle birlikte hükümet tekrar değerlendirme sürecine başlamıştı. Hükümetin tekrar değerlendirip açıkladığı memur zammı sendikalar tarafından kabul edildi. Peki memur ve emekli memur zammı kaç oldu? 3600 ek gösterge memur zammı ne kadar oldu?  Memur zammı 2022 

MEMUR ZAMMI NE KADAR OLDU 2022?  

6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sona erdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin hükümet ve sendikalar tarafından kabul edilen memur zammını açıklayacak. Yapılacak olan memur zammı 2022 yılını etkileyecek. Açıklamanın ardından 3600 ek gösterge, sözleşmeliler, aile yardımı, 4C’lilere ek ödeme gibi konular netlik kazandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, görüşmelerden çıkan yeni teklifin 2022 yılının ilk yarısı için yüzde 5 ve enflasyon farkı, geri kalan yarısı için yüzde 7 ve enflasyon farkı memur zammı olacağını söyledi. Buna göre 2022 memur zammı toplamda yüzde 12 artı enflasyon farkı olarak belirlendi. Bakan Bilgin tarafların anlaşmaya vardığını ve buna göre 2022'nin ilk yarısı için yüzde 5 + enflasyon farkı, ikinci yarısı için yüzde 7 + enflasyon farkı, 2023'ün ilk yarısı için yüzde 8 + enflasyon farkı ve ikinci yarısı için yüzde 6 + enflasyon farkı zam yapılması konusunda anlaşıldığını belirtti. 

2022 memur zammı zammı kaç lira oldu? Memur emeklileri zam oranı ve 3600 ek gösterge zammı ne kadar?

3600 EK GÖSTERGE ZAMMI NE KADAR YAPILDI?  

3600 ek gösterge zammı gelecek açıklamanın ardından netlik kazandı. 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sırasından anlaşmaya varılan konuların başında gelen ek gösterge zammı memur sendikalarının rızasını kazandığı söyleniyor. 3600 ek gösterge zammı ve memur zammı konusundaki gelişmeler Bakan Bilgin‘in açıklamalarının ardından netleşti. Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, görüşmelerden çıkan memur zammı için yeni teklifin 2022 yılının ilk yarısı için yüzde 5 ve enflasyon farkı, geri kalan yarısı için yüzde 7 ve enflasyon farkı memur zammı olacağını söyledi. Buna göre 2022 memur zammı toplamda yüzde 12 artı enflasyon farkı olarak belirlendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yaptığı açıklamalarda 3600 ek gösterge görüşmelerinin 2022 yılında tamamlanacağını belirtti. Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yaptığı açıklamada en düşük memur maaşında yüzde 28 iyileştirme olacağını belirtti.  

MEMUR ZAMMI EMEKLİYE YANSIYACAK MI?  

3600 ek gösterge konusunda yapılan görüşmeler sona erdi. Bugün yapılacak olan zam açıklaması ''Memur zammı emekliye yansıyacak mı?'' sorularını getirdi. Yaklaşık 5 milyon kişiyi etkileyen düzenleme çıkarsa maaş ve ikramiyelerde önemli artışlar olacak. Emekli maaşındaki artış 1.000 lirayı, ikramiyedeki artış ise 30 bin lirayı bulacak.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...