Tgrt Haber
29 Haziran 2022 13:50 - Güncelleme : 29 Haziran 2022 16:54

Son dakika! Toplantı başladı: Gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmesinde

Son dakika haberine göre Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı başladı. Hafta başında Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine temsilci heyetler bir araya geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığındaki toplantı saat 14:00'te başladı.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Toplantı başladı: Gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmesinde
asgari ücret

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında bir araya gelen temsilciler kritik Temmuz zammı için görüşmelere başladı.

İşveren ve çalışan tarafının hükümet moderasyonunda bir araya gelerek görüş bildirdikleri toplantının ardından kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan kurula süre vererek Madrid'deki NATO zirvesi dönüşüne kadar tamamlamaları talimatını vermişti.

Asgari ücrete geçen yıl sonunda nette yaklaşık yüzde 50 oranında zam yapıldı. 2.825 TL 90 Kuruş'tan 4250 TL'ye çıkan net asgari ücretin hızla yükselen enflasyon karşısında yeniden artırılması kararlaştırılarak teamüllerin aksine yıl ortasında "olağanüstü" bir artış söz konusu oldu.

Türk-İş, TİSK ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcileri Bakanlık'ta buluştu. Toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol'un katılıyor.

BAKAN YARINI İŞARET ETTİ

Türk-İş'in talebinin enflasyon farkı ve SGK işçi payında indirim talebi olacağı belirtiliyor.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Özgür Burak Akkol, "TİSK elini taşın altına koyacaktır." dedi.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, “Bugün başlattığımız komisyon çalışmalarının yarın sonuçlanacağını ümit ediyorum.” derken artışın sadece asgari ücret alanları değil üst ücret gruplarını da etkileyeceğini belirtti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...