Tgrt Haber
04 Temmuz 2022 09:49 - Güncelleme : 04 Temmuz 2022 11:14

Son dakika! TÜİK Haziran ayı enflasyonunu açıkladı: Yine yükseldi

Son dakika haberine göre yılın altıncı enflasyon verisi açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan veri son 14 aydır art arda yükselişte… Bu kez beklentilerin de üzerinde gelen artış ile enflasyon yıllık bazda yüzde 78,62 oldu. Son durumda çalışan ve emekli memurların alacağı Temmuz zammını doğrudan etkileyecek olan veri ile en düşük memur maaşı da belli oldu. İşte yılın en önemli enflasyon verisinde son dakika gelişmeleri...

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! TÜİK Haziran ayı enflasyonunu açıkladı: Yine yükseldi
enflasyon

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayı Tüketici Fiyat Endeksi artışını açıkladı. Enflasyon haziranda aylık bazda yüzde 4,95 artarken yıllık bazda yüzde 78,62 oldu.

Tüketici fiyatları böylece 2022 Ocak-Haziran döneminde yüzde 42,35 artış gösterdi. Buna göre enflasyon beklentilerin üstünde yükselmiş oldu. AA'nın beklenti haberine göre, aylık bazda 4,44 puan artış ile yıllık 77,75 olması bekleniyordu.

Çekirdek enflasyon yıllık 57,3'e yükseldi. Yurt içi üretici fiyatları aylık yüzde 6,77 artartken, yıllık üretici fiyatları (Yİ-ÜFE) yüzde 138,31 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, haziran ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 44,54, yurt içi üretici fiyatları yüzde 88,77 arttı. 

Açıklanan enflasyonla birlikte enflasyon farkı ile Temmuz zammı alacak memur ve memur emeklilerinin maaşları da güncelleniyor. Buna göre en düşük memur maaşı 8.977 TL odu.

6 aylık enflasyon verisinin açıklanmasıyla memur ve memur emeklisine yapılacak zam oranı yüzde 41,69 oldu.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artış oranları ise yüzde 42,35 olacak.

Yİ-ÜFE endeksine göre Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) geri ödemelerinde kullanılan oran da 138,3'e çıktı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...