Tgrt Haber
15 Haziran 2022 10:55 - Güncelleme : 15 Haziran 2022 10:58

TOGG CEO’sundan fiyat açıklaması: Rekabetçi olacağız

TOGG için çıkış tarihi yaklaşırken, şirketin üst düzey yöneticisinden fiyata dair yeni açıklamalar geldi. İşte Gürcan Karakaş’ın açıklamaları…

TOGG CEO’sundan fiyat açıklaması: Rekabetçi olacağız
togg,yerli otomobil

Yerli otomobil TOGG için geri sayım başladı. Türkiye’nin ilk yerli otomobili her geçen gün yeni bir gelişmeyle gündeme gelirken, fiyatı ise en merak edilen konulardan biri. TOGG, son olarak boya dökümhanesinde görüntülenmişti. Artık son aşamaya girilen yerli otomobilin fiyatı da açıklanmaya çok yakın.

TOGG Üst Yöneticisi Mehmet Gürcan Karakaş, üretim aşamasında gelinen noktadan fiyat konusuna kadar merak edilen soruları yanıtladı.

TOGG FİYATI HAKKINDA YENİ AÇIKLAMA

TOGG Üst Yöneticisi Mehmet Gürcan Karakaş, Türkiye'nin yerli otomobiliyle ilgili merak edilen soruları cevapladı. Yakında deneme üretiminin başlayacağını belirten Karakaş’ın açıklamaları şöyle:

TOGG CEO’sundan fiyat açıklaması: Rekabetçi olacağız

"Temmuzun sonunda ağustosun başında deneme üretimlerimiz başlıyor. Bu şu anlama geliyor; biz hatlarımızla ilk defa üretim yapacağımız için araçlarımızı nasıl üreteceğimizi tırnak içerisinde öğreniyoruz. Ekim sonu, kasım başında seri üretime hazırız. Ama bu seri üretimi yapıp pazara, trafiğe çıkacağımız anlamına gelmez. Çünkü orada ürettiğimiz araçlarımızı alarak biz Avrupa'daki sertifikasyon merkezlerinde yapılaması gereken testleri tamamlayacağız ve o testlerin de tamamlanması bazen 3 ay sürer bazen 5 ay sürer."

KENDİMİZİ KONUMLANDIRACAĞIZ

Fiyatı pazarın belirleyeceğini belirten Karakaş, "Zamanı geldiğinde biz de kendimizi pazarda konumlandıracağız. Bizim söylemimiz ve iddiamız şu; biz kimlerden pazar payı alacağımızı biliyoruz. Biz, pazarda aracımızı hangi segmentte konumlandıracağımızı biliyoruz ve onların içerisinde rekabetçi olacağız diyoruz" diyerek konuştu.

TOGG CEO’sundan fiyat açıklaması: Rekabetçi olacağız

BATARYA FABRİKASI HAKKINDA DA BİLGİ VERDİ

Yerli otomobil için planlamalara devam eden TOGG, batarya üretimiyle ilgili de kafalardaki soru işaretlerini giderdi:

"Seri üretime başladığımız andan itibaren biz kendi bataryamızı kendimiz üretiyor olacağız. Diğeri sadece kapasitenin artırımıyla ilgili ve oradan artık hücrenin yönetilmesine yönelik bir yatırım olacak."

Yılın son çeyreğinde, fabrikanın seri üretime hazır hale gelmesi bekleniyor. TOGG'un gelecek yıl mart ayında trafiğe çıkması hedefleniyor.

C-SUV GÖVDESİ ÜRETİLDİ

Birkaç gün önce TOGG hesabından yapılan paylaşımda, deneme üretimine yaklaşılan Gemlik tesisindeki çalışmalarda kilit aşamalardan birinin daha kusursuz şekilde tamamlandığı açıklanmıştı.

Bu bağlama, parça kontrol ve doğrulamaların ardından ilk C-SUV gövdesinin robot hatlarında başarıyla üretildiği duyurulmuştu. TOGG'dan yapılan açıklamada, "Deneme üretimine adım adım yaklaştığımız Gemlik Tesisimizdeki çalışmalarda kilit aşamalardan birini daha kusursuz şekilde tamamladık. Parça kontrol ve doğrulamaları ardından ilk C-SUV gövdesini robot hatlarımızda başarıyla ürettik." ifadeleri kullanılmıştı.

Kaynak: TRT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...