Tgrt Haber
07 Eylül 2021 06:20

Arjantin maçının yarıda kalması dünyada yankılandı

Brezilya-Arjantin maçının yarıda kalması büyük yankı uyandırdı. Dünya medyası “Utanç, rezalet” manşetleri attı.

Arjantin maçının yarıda kalması dünyada yankılandı
brezilya,,arjantin,,maç,,dünya kupası,

Arjantin maçının yarıda kalması dünyada yankılandı. Arjantin, İtalya ve İspanyol basını “Dünya çapında bir utanç, rezalet…” dedi.

TARİHE GEÇEN OLAY

2022 FIFA Dünya Kupası elemeleri esnasında Sao Paulo'da yarıda kalan Brezilya-Arjantin maçında yaşananlar büyük yankı uyandırdı. Peki ne olmuştu? Karşılaşma başladıktan kısa bir süre sonra Brezilyalı sağlık yetkilileri, İngiltere’den gelen dört Arjantinli oyuncunun karantina kurallarına uymadığını ileri sürerek sahaya girip bu oyuncuları ‘sınır dışı’ etmek istemişti. Bunun üzerine Arjantin takımı ve hakemler soyunma odasına girince maç yarıda kalmıştı.

FIFA: KINIYORUZ

Yaşananlarla ilgili olarak FIFA’dan ilk açıklamada “Milyonlarca taraftarın en önemli futbol ülkelerinden ikisinin karşılaşacağı maçı izlemesine engel olan olayları kınıyoruz. Maçın ilk hakem raporu elimize ulaştı. Yapılacak inceleme sonrasında kararımızı açıklayacağız” denildi. Arjantin basının yanı sıra İtalya ve İspanyol basını da yaşananları “Rezalet” olarak değerlendirdi. As “Küresel utanç”, Tuttosport “Brezilya’da çılgınca şeyler” başlıklarıyla olaylı maçı duyurdu.

KURALLAR NE DİYOR?

İngiltere’ye özel protokol

Brezilya'nın karantina uyguladığı ülkelerden gelenleri 14 gün gözlem altına alma kararı var. Arjantinli dört oyuncunun yanlış bilgi vererek protokolü ihlal ettiği gerekçesiyle Ulusal Sağlık Kurumu sınır dışı bildirisi yayınladı.

MESSI’NİN İSYANI: ÜÇ GÜNDÜR NEREDESİNİZ?

Arjantin’in kaptanı Lionel Messi, Sao Paulo’da üç gündür kampta olduklarını hatırlatırken "Üç gün önce geldiğimizde bizi gönderebilirlerdi, neden maçın başlamasını beklediler? Bu büyük bir rezalet" tepkisinde bulundu.

SİLAH İDDİASI

Arjantin basını Emiliano Martinez, Cristian Romero, Giovani Lo Celso ve Emiliano Buendia’yı sınır dışı etmek için sahaya giren sağlık görevlilerinden birinin belinde tabanca olduğunu iddia etti.

Arjantin maçının yarıda kalması dünyada yankılandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...