Tgrt Haber
09 Aralık 2021 09:54

Galatasaray, lider çıkmak için Lazio önünde: İkinci olursa muhtemel rakipler

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde İtalyan temsilcisi Lazio’ya konuk oluyor. Sarı-Kırmızılılar grubu lider bitirirse doğrudan son 16 takım arasına adını yazdıracak. Olası ikincilikte ise Şampiyonlar Ligi’nden gelecek 8 takımdan biriyle play-off mücadelesi verecek.

Galatasaray, lider çıkmak için Lazio önünde: İkinci olursa muhtemel rakipler
lazio galatasaray,,uefa avrupa ligi,,exxen maç,

Galatasaray hem kendisi hem de Türk futbolu açısından UEFA Avrupa Ligi'nde bu gece İtalya’da önemli bir sınav verecek. Lider olan temsilcimiz Lazio karşısında 1 puan alırsa grubu birinci tamamlayarak doğrudan son 16 turuna yükselecek. İkincilikte ise play-off oynamak zorunda kalacak.

LİDERLİK İÇİN BERABERLİK YETİYOR

Temsilcimiz, UEFA Avrupa Ligi E Grubu 6. ve son hafta maçında, Lazio ile karşılaşacak. Avrupa arenasında çıktığı 5 maçta 3 galibiyet ve 2 beraberlik alan Galatasaray, grupta lider durumda. İtalyan temsilcisi Lazio ise 8 puanla Galatasaray’ın ardından ikinci sırada. Sarı-kırmızılılara Lazio karşısında 1 puan yetecek. Galatasaray, İstanbul'daki ilk maçta rakibini 1-0 yenmişti. Aslan'ın hedefi yine galip gelip son 16 turuna adını lider olarak yazdırmak.

E GRUBUNDA PUAN DURUMU

Galatasaray, lider çıkmak için Lazio önünde: İkinci olursa muhtemel rakipler

İKİNCİLİKTE GALATASARAY'IN MUHTEMEL RAKİPLERİ

Galatasaray, Lazio’ya yenilirse ikinci olarak play-off vizesi alacak. Grubu lider bitiren takım, doğrudan son 16 turuna kalarak şubat ayında maç yapmayacak. Grubu ikinci sırada tamamlayan takım ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grubunu 3. sırada tamamlayan bir ekiple son 16 turu için play-off oynayacak.

  • Leipzig
  • Porto
  • Dortmund
  • Sheriff
  • Barcelona
  • Atalanta/Villareal
  • Sevilla
  • Zenit

TERİM OYUNCULARINA: İLK TEDAVİMİ SİZ YAPIN

Lazio önünde kesinlikle galibiyet için oynayacaklarını söyleyen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Beraberlik bize yetiyor ama o felsefeyle çıkmayacağız. Öyle yaparsak kaybederiz. Her yerde kazanmak isterim ama kaybedebiliriz de, anlayışım budur. Lazio, hücumu seven ve iyi yapan bir takım. Bunu dikkate almalıyız" sözlerini kullandı.

Galatasaray, lider çıkmak için Lazio önünde: İkinci olursa muhtemel rakiplerGalatasaray teknik direktörü Fatih Terim

AMELİYAT OLABİLİRİM

"Lazio ile birlikte şubattaki play-off maçını da oynuyoruz" sözleriyle direkt son 16'ya kalmak istediklerini belirten Fatih Hoca, "Rahatsızlığımiçinilgi gösterenlere teşekkür ederim. Döndükten sonra ihtimallerden biri operasyon olabilir" derken, "Oyuncularım rahatsızlığıma üzüldü. İlk tedavim burada alacağımız sonuç olsun, beni tedavi etsinler" şeklinde konuştu.

BÖYLE CEZA VERİLMEZ: AKLIMIZLA ALAY EDİYORLAR

PFDK'dan gelen 5+1 maçlık ceza için konuşan Terim, "Dünyanın hiçbir yerinde teknik direktörlere böyle uzun ceza verilmez. İngiltere'de hocalar kavga ediyor, kimseye ceza yok. Bana alkış yaptım diye kart ve ceza geliyor. Teatral kabiliyeti yüksek hakemin. İki kişi içinden bana sarı gösteriyor. Aklımızla alay mı ediyorsun" serzenişinde bulundu.

Galatasaray, lider çıkmak için Lazio önünde: İkinci olursa muhtemel rakiplerGalatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera

FERNANDO MUSLERA: FİNALDE GÖRÜŞELİM

Maç öncesi basın toplantısında konuşan Galatasaray'ın file bekçisi Fernando Muslera, "Genç takımız, çok emek verdik. Dilerim ki Lazio ile finalde tekrar görüşelim" açıklaması yaptı.

CİCALDAU YİNE POZİTİF

Covid-19 testi pozitif çıkan ve Altay maçının kadrosunda bulunmayan Cicaldau, Lazio karşısında da takımdaki yerini alamayacak. Oyuncunun ikinci testi de pozitif çıktı.

MAURIZIO SARRI: GALATASARAY HAK EDİYOR

Fatih Terim’den çok etkilenen ve İstanbul’daki ilk maçta önünde saygı ile eğilen Lazio’nun hocası Maurizio Sarri “Bizim için zor bir 90 dakika olacak. Galatasaray’ın gücü ve kalitesi ortada. Liderliği fazlasıyla hak ediyorlar. Biz kazanmak için şartları zorlayacağız” ifadesini kullandı.

AVRUPA’DA 300. RANDEVU

Lazio maçı için İtalya’ya giden Galatasaray, Avrupa kupalarında 300. maçına çıkacak. Temsilcimiz 299 maçta 106 galibiyet, 114 mağlubiyet ve 79 beraberlik gördü. Aslan, Avrupa'nın iki numaralı kupasında 90. defa mücadele edecek. UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi adlarıyla düzenlenen organizasyonda 89 maça çıkan sarı kırmızılılar, 36 galibiyet, 29 beraberlik ve 24 yenilgi yaşamıştı.

ASLANLAR HAZIR

Galatasaray dün gece son idmanını maçın oynanacağı Roma Olimpiyat Stadı'nda yaptı. Fatih Terim yönetiminde 5'e 2 top kapma çalışmasında bulunan futbolcular, idmanın ana bölümünde Lazio provasını gerçekleştirdi ve maç saatini beklemeye geçti.

LAZİO-GALATASARAY MUHTEMEL İLK 11'LER

Lazio: Strakosha, Hysaj, Felipe, Acerbi, Marusic, Milinkovic, Cataldi, Basic, Pedro, Vedat, Zaccagni
Galatasaray: Muslera, Yedlin, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Berkan, Taylan, Morutan, Kerem, Mustafa, Feghouli

LAZİO GALATASARAY MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan mücadeleyi İspanyol hakem Carlos del Cerro Grande yönetecek. Bu akşam Türkiye saati ile 23.00’te oynanacak olan karşılaşma dijital platform Exxen’den yayımlanacak.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...