Tgrt Haber
10 Temmuz 2019 13:45

AK Parti'den Yunan Bakan'a sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Yunanistan Dışişleri Bakanı, bir devlet adamının konuşması gereken üsluptan son derece uzak bir üslupla konuşmuştur" dedi.

AK Parti'den Yunan Bakan'a sert tepki
ömer çelik,ak parti,yunanistan,akdeniz,ali babacan

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde milletvekilleri ile kahvaltıda bir araya geldi. 

Toplantı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi milletimizin onayıyla yürürlüğe girmiş bir sistem. Sistemle ilgili geniş bir değerlendirme yapılıyor. Sistem meşrudur, milletin onayından geçmiştir. Pratikle ilgili konuları tartışıyoruz. Sistemin en büyük özelliği vatandaşın devletten hızlı hizmet alabilmesi. Nerelerde aksaklık varsa bunlar tespit edilecek. Milletvekillerimizin eleştirileri ve değerlendirmeleri not alınıyor. Aksaklık ve tıkanıklık olan yerlerin, eksik görülen yerlerin üzerine gidilecek.

ALİ BABACAN'IN İSTİFASI
Ali Babacan'ın istifasıyla ilgili sorul üzerine Çelik; "AK Parti kendi gündemine hakimdir. Cumhurbaşkanımız o konuyla ilgili değerlendirmesini söylemiş oldu. Kendi işimize bakıyoruz, kendi meselemize odaklanıyoruz" ifadelerini kullandı.

AKDENİZ'DE SONDAJ GERGİNLİĞİ
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Yunanistan Dışişleri Bakanı, bir devlet adamının konuşması gereken üsluptan son derece uzak bir üslupla konuşmuştur" ifadelerini kullandı.

Çelik, "Türkiye'nin dostluğu kıymetlidir, Türkiye'nin dostluğundan kimse zarar görmez, herkes fayda görür. Ama Yunanistan Dışişleri Bakanı bu üslupla başlamış oldu, bu son derece üzüntü vericidir. Bu şekilde üslupla devam edecekse bunun iyi sonuçları olmayacaktır" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...