Tgrt Haber
07 Eylül 2023 13:30 - Güncelleme : 07 Eylül 2023 14:43

Son dakika! Bakan Fidan'dan Afrika mesajı: İşbirliğimiz giderek artıyor

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Afrika'daki durumu yakından takip ettiklerini belirterek, "Afrika'da görmek istemediğimiz sahneler yaşanıyor" dedi. Türkiye olarak son 20 yıldır, Afrika açılımını çok boyutlu olarak devam ettirildiğini aktaran Bakan Fidan "Türkiye'nin sömürü gibi bir amacı olmadığı görülüyor. İşbirliğimiz giderek artıyor" diye konuştu.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Bakan Fidan'dan Afrika mesajı: İşbirliğimiz giderek artıyor
Cezayir,Son dakika,Hakan Fidan

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bugün Cezayirli mevkidaşı Ahmed Attaf ile bir araya geldi. Bakanlar ikili görüşme sonrası kameraların karşısına geçerek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Fidan burada yaptığı açıklamada çok verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Bir çok konuda yoğun bir çalışma trafiği içerisindeyiz. Cezayir'de çok sayıda Türk işadamı bulunmakta. Yatırımları artırma konusunda büyük bir kararlılığımız var. İkili işbirliğimizin yanı sıra bölgesel iş birliklerini de ele aldık. Afrika'daki sorunların çözümü konusunda neler yapılabilir kendileri ile ele aldık. Çalışmalarımızın ana omurgasını Cumhurbaşkanımızın Cezayir ziyaretinde gerçekleşecek liderler zirvesinin ön hazırlığı oluşturdu" ifadelerini kullandı.

BAKAN FİDAN'DAN AFRİKA MESAJI

Soru cevap kısmında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Dışişleri Hakan Fidan, Afrika'da yaşanan son olaylarla ilgili şöyle konuştu:

"Sayın bakanın da ifade ettiği darbe nedeni ile son yıllarda Afrika'da görmek istemediğimiz sahneler var. Bunların 2 ana nedeni var. Afrika'da sonradan bağımsızlığını kazanmış ülkelerin devletleşme ile ilgili problemleri ve buna bağlı krizlerle sorunların çıktığını görüyoruz. Terörle mücadele gibi konuların ortaya çıkması siyasal sistemlerin oturması ile ilgili konular. İkinci ana neden dış müdahale. Bir takım emperyal güçlerin Afrika ülkeleri ile ilgili politikalar, tercih ettiği usuller. Bunların detayına girmeyeceğim. Gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz.

Türkiye olarak son 20 yıldır, Afrika açılımını çok boyutlu olarak devam ettirmekteyiz. Büyükelçilik sayımız 46'ya ulaşmış durumda. Türkiye'nin sömürü, domine etme gibi bir amacı olmadığı görülüyor. Tüm taraflar için fırsatlar üreten bir iş birliği modelini uygulamaya devam ediyoruz. İşbirliklerimiz giderek artmakta. Bu yönde çalışmalara devam edeceğiz."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...