Tgrt Haber
09 Ağustos 2021 13:16

Bekçi alımı 2021: Bekçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak?

Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 10 bin yeni bekçi alımı yapılacağı açıklanmıştı. Bekçi alımı ile ilgili açıklamaları yakından takip eden bekçi adayları, “Bekçi alımı başvuru 2021, bekçi alımı yaş sınırı 2021, bekçi olma şartları nelerdir?” gibi soruların cevabını arıyor.

Bekçi alımı 2021: Bekçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak?
bekçi alımı şartları 2021,,bekçi alımı 2021,,bekçi maaşı 2021,,bekçi alımı ne zaman,

Ağustos ayını girilmesiyle birlikte bekçi adaylarını heyecan sardı. Bekçi alımı ile ilgili en son Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 10 bin bekçi alımı yapılacağını açıklamıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi’nin açıklamalarını yakından takip eden adaylar, son gelişmeleri araştırıyor. Bekçi alımı için en son gelişme İstanbul için gerçekleşmişti. İstanbul’a 400 bekçi alımı yapılmış ve gözler yeni alımlara çevrilmişti.

BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK 2021?

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yeni yapılanmaya girmenin getirdiği değişim sürecinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 10 bin bekçi alımı yapılacak. Bekçi alıma ilişkin esaslar ve başvuru şartları Polis Akademisi tarafından yayınlanan duyuruyla birlikte belli olacak. Ancak bekçi alımlarına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Bekçi alımı ile ilgili duyurular için tıklayın.

BEKÇİ MAAŞLARI 2021

2021 yılı temmuz zammının ardından en düşük bekçi maaşı, 5.008,221 TL'ye yükselmiş oldu. 2021 zamlı Çarşı ve Mahalle Bekçisi maaş tablosu şu şekilde;

İlkokul mezunu bekçi maaşı 5.008,221 TL

Lise mezunu bekçi maaşı 5.186,079 TL

Üniversite mezunu bekçi maaşı 5.421,4155 TL olarak belirlendi.

Bekçi alımı 2021: Bekçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak?

BEKÇİ ALIMI YAPILACAK İLLER HANGİLERİ?

En son yapılan bekçi alımında İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanda şu illere alım yapıldı;

- Kocaeli

- Konya

- Gaziantep

- Afyonkarahisar

- İstanbul

- Bursa

- İzmir

- Tekirdağ

- Ankara

- Muğla

Ağustos 2021 için henüz bekçi alımı ile ilgili bir gelişme yaşanmadı. Polis Akademisi tarafından yayınlanan duyuruyla bekçi alımı ile ilgili esaslar ve başvuru detayları belli olacak.

BEKÇİ ALIMI ŞARTLARI 2021

Bekçilik ilanlarına başvuru yapmak isteyenler öncelikle bazı şartları barındırması gerekiyor. Genel bekçi alım şartları şu şekilde;

- Adayın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekir.

- En az İlkokul mezunu olması gerekir. (Bekçi alımı yapacak kurum istediği öğrenim düzeyinden alım yapabilir)

- Boy olarak 1.67 m olanlar başvuruda bulunabilir. Aynı şekilde boy kilo orantısı da değerlendirmeye alınıyor. Dolayısıyla adayın beden kitle indeksi olarak da 18 ile 27 arasında olması gerekir.

Bekçi alımı 2021: Bekçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak?

- Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak şartı bulunuyor. İlanlar ilçe bazında verilen kontenjanlar için ilçe sınırları içinde ikamet şartı aranır.

- 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla adayın başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olması gerekir.

- Adayın Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmaması gerekir.

- Adayın kamu haklarından mahrum olmaması ve kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum bulunmaması gerekmektedir.

- Adayın memuriyete engel bir hali bulunmaması gerekir.

- Adayın silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmaması gerekir.

- Adayın Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşıması gerekir.

- Bekçi adayının alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmaması gerekir.

- Sağlık Şartları Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olması gerekir.

- Memur adayının terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olması gerekmektedir.

- Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üyeliği olmaması gerekir.

- Aday, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu çıkması gerekir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...