Tgrt Haber
05 Temmuz 2022 14:41 - Güncelleme : 05 Temmuz 2022 14:54

Çanakkale'de korkutan yangın! Hızlı müdahaleyle kontrol altına alındı

Çanakkale'de öğle saatlerine doğru ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahaleleriyle kısa sürede kontrol altına alındı.

Çanakkale'de korkutan yangın! Hızlı müdahaleyle kontrol altına alındı
yangın,Çnakkale,Ezine

Çanakkale Ezine ilçesine bağlı Alemşah köyünde saat 11.00 sıralarında ormanlık alanda yangın çıktı. Çıkan dumanların ihbar edilmesi üzerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, olaya havadan ve karadan müdahale etti. Edremit’te konuşlu olarak bulunan yangın söndürme uçakları da yangına müdahale etmek için havalandı.

Korkutan yangına, 1 ilk müdahale aracı, 5 arazöz, 4 su ikmal aracı, 2 dozer, 2 helikopter, 2 uçak, 5 hizmet aracı, 2 treyler, 2 belediye itfaiyesi ve 68 personel katıldı.

Şiddetli rüzgarın da yaşandığı bölgedeki yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

Çanakkale'de korkutan yangın! Hızlı müdahaleyle kontrol altına alındı

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Öte yandan Orman Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Orman yangınına 14 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Sert rüzgarlar işimizi zorlaştırsa da son alev sönene kadar mücadelemiz bitmeyecek" ifadelerine yer verildi.

Müdürlükten yapılan bir diğer açıklamada, yangının kontrol altına alındığı belirtildi.

https://twitter.com/OGMgovtr/status/1544281983387418625

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...