Tgrt Haber
11 Ocak 2022 12:17

Aralarında asker, polis ve doktor da var! Çocuk istismarı operasyonunda 41 gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü çocukların müstehcen görüntülerini satan ve satın alan kişilere yönelik operasyonda, aralarında asker, polis ve doktorların da olduğu 41 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Aralarında asker, polis ve doktor da var! Çocuk istismarı operasyonunda 41 gözaltı
çocuk istismarı,,operasyon,,asker,,polis,,doktor,

Sosyal medya üzerinden çocukların müstehcen görüntülerini satan ve satın alan kişilere yönelik soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, 41 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında askeri polis ve doktor gibi meslek gruplarından kişilerin de olduğu öğrenildi.

GRUPLARDA PAYLAŞIP PARAYLA SATIYORLAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca ‘çocukların kullanıldığı müstehcen ürünleri ülkeye sokma, çoğaltma, satma, depolama, bulundurma ve kullanma’ suçundan yürütülen soruşturma kapsamında Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca yapılan çalışmalarda, bir sosyal paylaşım uygulamasındaki gruplarda çocuğun cinsel istismarına konu olabilecek, müstehcen görüntülerin paylaşıldığı ve bu görüntülerin para karşılığı satıldığı tespit edildi.

22 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Bazı gruplarda görüntüleri sattığı ya da satın aldığı tespit edilen 46 şüpheliden 2’sinin hakkında önceden aynı suça konu işlem yapıldığı ve şüphelilerin tutuklu bulunduğu öğrenildi. Soruşturma kapsamında 44 şüpheliyi yakalamak üzere İstanbul merkezli 22 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda 41 şüpheli yakalanırken, 1 şüphelinin karantinada olduğu tespit edildi. Şüphelilerin arasında doktor, polis, sözleşmeli er adayı ve uzman erbaş olduğu öğrenilirken, iki şüpheliyi yakalamaya yönelik çalışmalar sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...