Tgrt Haber
23 Kasım 2022 13:00 - Güncelleme : 23 Kasım 2022 16:21

Son dakika! Düzce'de 5.9 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve Ankara'dan da hissedildi (Son depremler)

Son dakika haberi: AFAD'dan edinilen bilgiye göre, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 6.81 kilometre derinliğinde meydana deprem çevre illerden de hissedildi. Korkutan depremin ardından Düzce 4.7 büyüklüğünde artçı bir deprem ile tekrar sarsıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saha tarama çalışmalarının sürdüğünü ifade ederken büyük bir panik yaşayan vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Yaşanan deprem sonrasında Düzce, Sakarya Bolu ve Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde eğitime bir gün ara verildi. AFAD depremde 61 kişinin yaralandığını açıklarken, Düzce'de deprem sırasında evden çıkarken düşüp başını çarpan bir kişinin beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Depremin ardından Düzce'ye giden Bakan Soylu, 100'ün üzerinde artçı depremin meydana geldiğini söyledi.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
deprem,,İstanbul

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

https://twitter.com/DepremDairesi/status/1595225752298934272

Yerin yaklaşık 6.81 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem İstanbul, Ankara, Sakarya, Bartın, Bolu ve diğer çevre illerden de hissedildi.

BELEDİYE BAŞKANI ÖZLÜ'DEN AÇIKLAMA

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, deprem sonrası yaptığı açıklamada şu ana kadar kendilerine ulaşan bir yıkım haberi olmadığını kaydetti. TGRT Haber'e konuşan Özlü, şunları söyledi:

"Çok şiddetli hissedilen bir deprem oldu. 12 Kasım'da deprem farkındalık tatbikatı yapılmıştı ve bundan sonra gerçekleşti bu deprem. Şu anda elektrikler kesik, insanlar dışarıda. Ölü ve yaralı konusunda şu ana kadar bize ulaşan bir bilgi yok. İnşallah olumsuzluk yaşanmamıştır. Bütün ekiplerimiz dışarıda. Elimizde çok sayıda veri yok. İnsanlar evde durmak istemiyor. Depremden sonra bir iki artçı sarsıntı daha yaşadık. Bu da çok normal. Düzce'de depreme karşı diğer illere göre insanların farkındalığı daha yüksek. Son yıllarda yapılaşmada deprem yönetmeliklerini en son versiyonlarına kadar harfiyen uyguladık. Yüksek yapılaşmaya son verdik. Zemin + 4 kattır. Doğrusunu isterseniz büyük bir yıkım beklemiyoruz."

SAKARYA, DÜZCE, BOLU, KARADENİZ EREĞLİSİ'NDE OKULLAR TATİL

Yaşanan deprem sonrasında Düzce, Sakarya Bolu ve Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde eğitime bir gün ara verildi

https://twitter.com/Cevdet_Atay/status/1595240893761851392

YARALI SAYISI ARTIYOR

AFAD tarafından yapılan açıklamada Düzce’de 37 kişi, İstanbul’da 2 kişi, Zonguldak’ta 8 kişi, Sakarya’da 9 kişi, Bolu’da 1 kişi ve Bursa’da 4 kişi olmak üzere, toplam 61 vatandaşın yaralandığı duyuruldu.

DEPREMDE İLK CAN KAYBI

Düzce'deki depremden acı haber geldi. Deprem esnasında düşüp kafasını çarpan bir kişi, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Çilimli ilçesi Pırpır köyünde yaşayan Hikmet Çelebi (47), merkez üssü Gölyaka ilçesi olan 5,9 ve Çilimli ilçesinde 4,7 büyüklüklerindeki deprem esnasında evden çıkmaya çalıştı. Dairenin çıkışında dengesini kaybeden Çelebi, düşme sonucu kafasını merdivene çarptı.

Yakınlarının ihbarı üzerine bölgeye gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, yaralıyı Düzce Atatürk Devlet Hastanesine kaldırdı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Çelebi, burada yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

BAKAN SOYLU: YIKILAN BİNA YOK

Deprem birçok ilde hissedilirken sarsıntının yaşandığı bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son gelişmeleri anlattı. 100'ün üzerinde artçı sarsıntı meydana geldiğini söyleyen Bakan Soylu, şu ana kadar herhangi bir ağır hasarlı bina ihbarının gelmediğini duyurdu.

Gölyaka ilçesindeki köylerdeki taramaların tamamlandığını belirten Soylu, "Birkaç ahır yıkıntısı dışında şu ana kadar gelmiş büyük bir ağır hasar ve bina çökmesi gibi ihbarlar söz konusu değil. Ama bu taramalarımız devam ediyor, taramalar devam ettikçe de bilgilerimiz sürecek" açıklamasında bulundu.

https://twitter.com/AFADBaskanlik/status/1595231911554736128

İLK GÖRÜNTÜLER

Korkutan depremin ardından, şu ana kadar bazı evlerde küçük çaplı hasarlar meydana geldiği bildirildi. Vatandaşlar yaşanan deprem sonrası büyük panik yaşadı ve kendilerini sokağa attı. 

Son dakika! Düzce'de 5.9 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve Ankara'dan da hissedildi (Son depremler)

DÜZCE ADLİYESİ'NDE BÜYÜK HASAR

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem sonrası Düzce Adliyesi'nde yaşanan hasar kameralara böyle yansıdı. 

Son dakika! Düzce'de 5.9 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve Ankara'dan da hissedildi (Son depremler)

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1595254464835092483

127 ARTÇI SARSINTI MEYDANA GELDİ 

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığınca, Düzce Gölyaka'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 4,3 olmak üzere 127 artçı deprem yaşandığı bildirildi.

AFAD'ın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

"Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından saat 09.05 itibarıyla; En büyüğü 4,3 olmak üzere 101 artçı sarsıntı yaşanmıştır. Düzce’de 37, Zonguldak’ta 6, Bursa’da 4, İstanbul, Sakarya ve Bolu’da 1 kişi olmak üzere toplam 50 vatandaşımız yaralanmıştır. Bölgede yürütülen çalışmalarda AFAD ve ilgili kurumlarımızdan toplam 422 personel ve 120 araç görev yapmaktadır. Gelişmeleri takip ediyoruz."

KOCAELİ VALİSİ YAVUZ: OLUMSUZ İHBAR YOK

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Düzce’de depremi bizler de hissettik. Bir korku olması normal. Vatandaşlarımızın bir kısmı sokağa çıktı. Şuan için hayat normale döndü.” dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise  “Kocaeli’de herhangi bir olumsuzluk yok. Ekiplerimizin çalışmaları devam ediyor. Bir panik hali yok” ifadelerini kullandı. 

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1595240042607218688

TGRT HABER SPİKERİ CANLI YAYINDA DEPREME YAKALANDI

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1595245585228963840

AFAD VE KANDİLLİ BİLGİLENDİRİYOR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi internet sitelerinde, Türkiye'de son 24 saatte meydana gelen son depremlerin saati ve şiddeti anlık olarak takip edilebiliyor. AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından kaydedilen depremlere aşağıda yer alan site linkleri üzerinden ulaşabilirsiniz.

İŞTE SON DEPREMLER

AFAD ve Kandilli tarafından yayımlanan listede İstanbul, Elazığ, Düzce, Muğla, Tokat, Bingöl, İzmir, Manisa, Malatya ve birçok ile ait son dakika deprem bilgileri yer alıyor.

AFAD SON DEPREMLER...

KANDİLLİ SON DEPREMLER...

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
deniz23 Kasım 2022 04:39

akcakocadan yaziyorum asiri derecede hossettim ve uyandim konteynerda kaldigim halde korkuttu

Dilan dizman 23 Kasım 2022 04:38

Deprem olduğu sırada yatakta uyuyordum birden yatağın sağlandığını hissettim kalktığımda avizeler hep sallanıyorum inanılmaz derecede korkunç bir şey Allah yardımcımız olsun ????????

Gamze 23 Kasım 2022 04:30

abi sen uyumuyormusun ya ????

Mehmet Bedirhan Özcan 23 Kasım 2022 04:29

Umarım çok kötü bir durum değildir ben polatlı'dan hissettim yüreğim ağzımda şuan Allah hepimizin yardımcısı olsun

Cemil23 Kasım 2022 04:25

Ankarda uyurken bile hissettim bina çok kötü sallandı korkudan hemen kalktım Ben Ankara da uyurken sallanarak uyandım. Düzce'de yaşayanlar neler hisseti kimbilir.allah yardımcıları olsun.

Sonraki Haber Yükleniyor...