Tgrt Haber
02 Ocak 2022 15:48

İlyas Salman ne dedi? İlyas Salman ne kadar ceza alacak?

Ünlü oyuncu İlyas Salman hakkında 'Türk milletini alenen aşağılama' suçundan dava açıldı. Tutuksuz yargılanan İlyas Salman sosyal medyadan paylaştığı bir video nedeniyle yargılanırken ''İlyas Salman ne dedi? İlyas Salman ne kadar kaç yıl ceza alacak?'' soruları gündeme geldi. İşte İlyas Salman kimdir ve hakaret davası hakkında bilmeniz gerekenler.

İlyas Salman ne dedi? İlyas Salman ne kadar ceza alacak?
ilyas salman,oyuncu

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 67 yaşındaki oyuncu İlyas Salman Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, Türkiye Hükümeti'ni ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama nedeniyle yargılanacak. Hazırlanan iddianamede oyuncunun 25 Ocak 2021'de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Türk milletini aşağılayan ifadelerde bulunduğu öne sürülüyor. İşte İlyas Salman davası  son durum. 

İLYAS SALMAN NE DEDİ? 

Sosyal medya hesabından Türk milletini aşağılayan ifadeler kullandığı iddiasıyla oyuncu 67 yaşındaki İlyas Salman hakkında 'Türk milletini alenen aşağılama' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İlyas Salman 25 Ocak 2021 tarihinde Şener Şen'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ödül almasının ardından "Recep Tayyip Erdoğan bana bir ödül verse, dünyanın en büyük ödülünü verse, yanında da dağlar dolusu para koysa, ben gidip Recep Tayyip Erdoğan'dan ödül almam. Çünkü ödülü bu akılsız halkın verdiği oylarla aldı zaten, ama o ödülü kötü kullandı" ifadelerini kullanmıştı. Olayın ardından Salman’a sosyal medya hesabından Türk milletini aşağılayan ifadeler kullandığı gerekçesiyle 'Türk milletini alenen aşağılama' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Hazırlanan iddianameyi mahkeme tarafından kabul edilirken İlyas Salman ifadesinde muhalif bir kişi olduğunu ve daha iyi bir gelecek için eleştiri yapmak gerektiğini kaydederek üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini söyledi. 

İlyas Salman ne dedi? İlyas Salman ne kadar ceza alacak?

İLYAS SALMAN KAÇ YIL CEZA ALACAK? 

Sosyal medya üzerinden sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında 'Türk milletini alenen aşağılama' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan İlyas Salman videoda ifade ettiği sözlerin suç teşkil etmediğini, kimseyi aşağılama kastı olmadığını, düşünce ve fikir özgürlüğü çerçevesinde ifadeler kullandığını savundu. 

Tutuksuz yargılanacak şüpheli Salman, önümüzdeki Mart ayında Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. 

İLYAS SALMAN KİMDİR? 

İlyas Salman 1950 yılında Malatya’da dünyaya geldi. Uzun yıllar Kürt tiplemeleri nedeniyle Kürt olarak kabul edilse 2007 yılında ve kitabında Alevi - Türkmen bir aileden gelen bir Ateist olduğunu açıkladı. 
Ankara Devlet Konservatuvarı'nı son sınıfta bırakan İlyas Salman oyunculuğa İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda başladı. Uzun yıllar köylü tiplemelerini canlandırdı. Gülser Salman ile evlidir ve Devrim adında bir kızı, Temmuz Ali adında bir oğlu vardır.

İlyas Salman; Çöpçüler Kralı Kapıcı (1977), Kibar Feyzo Bilo (1978), Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor (1978), Yedi Kocalı Hürmüz (1980), Çiçek Abbas (1982), Para Babası (1985) gibi pek çok sinema filminde yer aldı. 

İlyas Salman katıldığı bir televizyon programında ''İlyas Salman'ın ailesine bir vasiyeti var mıdır?" sorusuna  "Başıma ne alevi dedesi, ne sünni hocası, ne haham ne de papaz gelecek. Gelmesin. Arkadaşlarım ve yoldaşlarım toplanacaklar ve beni türkülerle, şarkılarla uğurlayacaklar. Beni yıkamayacaklar, dünyadaki kirimle gideceğim. Hangi elbiseyle öldüysem, o elbiseyle gömüleceğim." sözleriyle cevap vererek gündeme geldi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...