Tgrt Haber
05 Ocak 2022 17:20

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'u çıldırtan duvar yazısı! Binlerce CCTV kamerası incelendi

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a yazılan hakaret içerikli bir duvar yazısı ülkede tansiyonu yükseltti. Duvardaki yazı görüldüğü anda yerel yetkililer harekete geçti. Polis, binlerce CCTV kamerasını kullanarak şüphelinin izini sürüyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'u çıldırtan duvar yazısı! Binlerce CCTV kamerası incelendi
Kuzey Kore,Kim Jong Un,koronavirüs

Kuzey Kore son haftalarda seller, Covid-19 ve gıda kıtlığı sebebiyle zor günler geçiriyor. Ülke lideri Kim Jong Un'a tepki amaçlı hakaret içerikli duvar yazısı ülkeyi karıştırdı. Kuzey Koreli yetkililerin, Jong Un'a hakaret edilen grafitinin ortaya çıkmasından sonra Pyongyang'daki binlerce sakinden el yazısı örnekleri topladığı bildirildi.

‘İNSANLAR SİZİN YÜZÜNÜZDEN AÇLIKTAN ÖLÜYOR’

Tartışma çıkaran mesaj 22 Aralık'ta Pyongchon bölgesindeki bir apartmanın duvarlarında görüldü. Kim Jong'un'a hakaret içeren sözlerin dışında, "İnsanlar sizin yüzünüzden açlıktan ölüyor" yazısı dikkat çekti.

TANSİYON YÜKSELDİ

Kim Jong'un destekçilerinin tepkiyle karşıladığı yazının koronavirüs ve gıda sıkıntısının olduğu döneme denk gelmesi dikkat çekti. Söz konusu duvar yazısı halk arasında da tansiyonun yükselmesine neden oldu. 

Duvardaki yazı görüldüğü anda yerel yetkililer tarafından temizlendi ve polis failin izini sürmek için çalışıyor. Şehir genelinde kurulan binlerce CCTV kamerasını kullanan polis söz konusu şüpheliyi yakalamalarının an meselesi olduğunu iddia ediyor.

HALK ZOR DURUMDA

Görevledirilen memurlar, yerel halkı mesaj hakkında sorgulamak ve el yazısı örnekleri talep etmek için bölgedeki tüm ev ve iş yerlerini kapı kapı geziyor. Kuzey Kore'deki gıda kıtlığı o kadar vahim hale geldi ki halk adeta sefalet içinde yaşıyor. Ülkede her ne kadar Kim'e karşı protestolar son derece nadir görülse de söz konusu yazının bir işaret fişeğini ateşlemesinden korkuluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...