Tgrt Haber
09 Kasım 2021 17:13

Son dakika! Malatya'da 2 katlı bina çöktü: Enkaz altında kimse kalmadı

Son dakika haberi: Malatya’da iddialara göre iş yerinde yapılan tadilat nedeniyle iki katlı bir bina çöktü. Enkaz altından 13 yaralının çıkartıldığı belirtilirken yaralıların sağlık durumunun ciddi olmadığı ifade edildi. Soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya'da çöken binadaki arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğini, can kaybının olmadığını bildirdi. Sağlık Bakanı Koca ise yaralanan 13 kişiden 8'inin taburcu edildiğini duyurdu.

Son dakika! Malatya'da 2 katlı bina çöktü: Enkaz altında kimse kalmadı
Son dakika,Malatya,Bina

Son dakika: Malatya İnönü Caddesinde bulunan 2 katlı bina iddialara göre iş yerinde yapılan tadilatın ardından çöktü. Olay yerine çok sayıda ekipler sevk edilirken enkaz altında kalan 13 kişi kurtarılarak hastaneye sevk edildi. 8 kişinin kendi imkanları ile kurtulduğu öğrenilirken yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı ifade edildi. 

"UMARIM SÜRPRİZ İLE KARŞILAŞMAYIZ"

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Malatya'da çöken 2 katlı binada incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar yapılan tespitlerde binada 21 kişinin bulunduğu tespit edildi. Bunlardan 8 tanesine arkadaşlarımız ulaştı, kendi imkanlarıyla çıktı. Diğer 13 kişi de arama kurtarma ekiplerince kurtarılarak hastanelere kaldırıldı. 13 kişinin 8 tanesi tahliye olmuş durumda. 5 tanesi ise biri yoğun bakımda 4'ü serviste hastanelerde tedavi altındalar. Bunların da hayati tehlikeleri yok. Şimdi bizdeki bilgilere göre herhangi bir kayıp, ulaşılamayan kişi ihbarı bulunmuyor. Bir vatandaşla ilgili böyle ihbar vardı onunla yakınlarıyla irtibat kuruldu ve bu binayla ilgisi olmadığı anlaşıldı. Şu andaki bilgilerimize göre binada bize ulaşan, bizim bildiğimiz herhangi bir kişi olduğuna dair tespit yok ancak her türlü ihtimali düşünerek yani yabancı biri olabilir, ailesi burada olmayan biri olabilir, tek başına yaşayan biri olabilir ola ki herhangi bir kişinin bulunabileceği ihtimalini de göz ardı etmeksizin arkadaşlarımız kontrollü şekilde binanın yavaş yavaş enkazını almaya başladılar. Bunu yaparken de dikkatle özenle ara ara köpeklerle arama yapılarak teknik cihazlarla dinleme yapılarak kontrollü şekilde işlemleri yürütüyorlar. İnşallah sürprizle karşılaşmaz enkazı dikkatli şekilde kaldırdıktan sonra üzülecek bir ilave haber almadan da çalışmaları sonlandırmış oluruz" ifadelerini kullandı.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Malatya il merkezinde 09/11/2021 tarihinde İnönü Caddesi'ndeki iki katlı bir binanın zemin katında yapılan tadilat nedeniyle meydana gelen göçükle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili olarak bilirkişiler tarafından gerekli incelemeler yapılmış olup, toplanan deliller itibariyle izinsiz tadilat yaptırıldığı anlaşılmıştır. Söz konusu tadilatı yaptıran iş yeri sahibi ve 3 çalışanı gözaltına alınmıştır. Soruşturma çok yönlü olarak titizlikçe sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Malatya Valisi Aydın Baruş ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Malatya'da bir binada meydana gelen göçük olayı ve enkazda devam eden arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı. Devletin bütün imkanları ve kurumlarıyla vatandaşlarının yanında olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, olaydan etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini ileterek, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.

BİNANIN ÇÖKME ANI KAMERALARA BÖYLE YANSIDI

MALATYA VALİSİ'NDEN SEVİNDİREN HABER

Malatya Valisi Aydın Baruş, enkazdan çıkarılan 13 yaralının hayati tehlikesinin olmadığını açıkladı. Vali Baruş enkazın önünde yaptığı açıklamada, "Enkazı kaldırdığımızda tam olarak manzarayı görebileceğiz. Şu ana kadar kaybetmiş olduğumuz vatandaşımızın olmaması sevindirici. Bu binayla ilgili bilgileri Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan aldık. Bina hasarsız olarak görülüyor. Yalnız alt kattaki dükkanlarda tadilat yürütüldüğünü söylüyor vatandaşlar. Böyle bir durum var mı yok mu araştırmalardan sonra anlaşılacak. Binanın çökmesi depremden sonra oluşan bir hasardan kaynaklı değil" ifadelerini kullandı.

YAŞANAN PANİK KAMERALARA YANSIDI

Malatya'da 2 katlı binanın çökmesi sonrası yaşanan panik anları kameralara saniye saniye yansıdı.

ENKAZDAN BÖYLE ÇIKARTILDI

Malatya'da çöken binanın enkazından yaralıların kurtarılma anı kameralara yansıdı.

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLADI: TADİLAT BİLGİSİ YOK

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, TGRT Haber'e yaptığı açıklamada "Battalgazi Belediye Başkanımızdan aldığım bilgi, tadilat talebinin olmadığı yönünde. Yaralılar arasında hayati tehlikesi olan kimse yok. Tüm kamu kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız müdahale ediyor. İçişleri Bakanımız aradı, ihtiyaç olup olmadığını sordu. Şu andaki ekip enkazdaki kurtarma çalışmaları için yeterli" dedi.

Son dakika! Malatya'da 2 katlı bina çöktü: Enkaz altında kimse kalmadı

62 YILLIK BİNA OLDUĞU AÇIKLANDI

TGRT Haber canlı yayınına bağlanan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, "Binanın çöktüğünü duyduğumuz an olay yerine gittik. Çalışmalar devam ediyor. 2 katlı 62 yıllık bina olduğunu öğrendik. Binanın alt tarafında tadilat yapılıyormuş. Ancak tadilat ile ilgili herhangi bir başvuru yapılmadı. Neden çöktüğü ile ilgili net bir bilgi yok. Çevredeki vatandaşlar binanın yavaş bir şekilde çöktüğü ifade etti. İnşallah ölüm olmaz" ifadelerini kullandı.

SOYLU: CAN KAYBIMIZ YOK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya'da çöken binadaki arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğini, can kaybının olmadığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olaya ilişkin sosyal medya hesabından son durum açıklaması yaptı. Soylu açıklamasında,"AFAD Başkanlığımızdan aldığımız son bilgiye göre, Malatya'da çöken binadaki arama kurtarma çalışmaları sona erdi. Allah'a şükür, can kaybımız yok. Yaralanan hemşehrilerimize acil şifalar diliyorum. Rabb'im, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten uzak eylesin" ifadelerini kullandı.

KOCA: 13 YARALIDAN 8'İ TABURCU EDİLDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Malatya'da çöken binanın enkazından yaralı kurtarılan 13 kişiden 8'inin tedavilerinin tamamlanarak taburcu edildiğini bildirdi.

Bakan Koca sosyal medya hesabından "Malatya'da son durum" başlığıyla yaptığı açıklamada, "Bir binanın çökmesi sonucu yaralanıp hastaneye kaldırılan 13 kişiden 8'i tedavileri tamamlanarak taburcu edilmiştir. 5 yaralı halen tedavi altında. 5 UMKE timi dahil toplam 141 sağlık çalışanımızla olay yerindeyiz. Kurtarma çalışmaları devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

 

 

Son dakika! Malatya'da 2 katlı bina çöktü: Enkaz altında kimse kalmadı

Son dakika! Malatya'da 2 katlı bina çöktü: Enkaz altında kimse kalmadı

Son dakika! Malatya'da 2 katlı bina çöktü: Enkaz altında kimse kalmadı

Son dakika! Malatya'da 2 katlı bina çöktü: Enkaz altında kimse kalmadı(BİNANIN YIKILMADAN ÖNCEKİ HALİ)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...