Tgrt Haber
12 Temmuz 2019 14:37

NATO'dan S-400 açıklaması: Endişeliyiz

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400'lerin Ankara'ya teslim edilmeye başlaması sonrası NATO'dan 'endişeliyiz' açıklaması geldi.

NATO'dan S-400 açıklaması: Endişeliyiz
NATO,S400,Türkiye,Rusya

Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 Hava Savunma Sistemleri’nin teslimat sürecinin sabah saatlerinde başlamasıyla birlikte NATO tarafından ilk açıklama geldi.

"MÜTTEFFİK SİSTEMLERLE UYUMSUZ"

Fransa basınına konuşan bir NATO yetkilisi, NATO müttefiki Türkiye’nin bu kararı almasından dolayı ‘endişeli’ olduklarını söyledi. Alınan S-400 sistemlerinin müttefik sistemlerle uyumsuz olduğunu söyleyen NATO yetkilisi, “Türkiye'nin S-400 sistemini edinme kararının oluşturacağı potansiyel sonuçlardan ötürü endişeliyiz. NATO’nun görev ve operasyonlarının yerine getirilmesi hususunda temel nokta, üye ülkelerin silahlı kuvvetlerinin birlikte çalışabilirliğidir” dedi. 

ABD'Lİ UZMANDAN S-400 YORUMU: OYUN DEĞİŞECEK

Yeni Amerikan Güvenliği Merkezi (Center for a New American Security) isimli kuruluşun uzmanlarından Nick Heras, Türkiye'nin gelişmiş hava kuvvetlerine sahip aktörlerle çevrili bir bölgede S-400 almasının, hava savunma stratejisi açısından 'oyun değiştiren' bir hamle olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE SONSUZA KADAR AMERİKAN KAMPINDA KALMAYABİLİR"

ABD'li Ortadoğu uzmanı Heras, Fransız haber ajansı AFP'ye demecinde, "Erdoğan'ın Türkiye'yi bir 'Avrasya' gücü olarak konumlandırdığı bir sır değil. Bu da Türkiye'nin, ABD ve NATO ile olduğu kadar Çin ve Rusya ile de ilişkilerini dengelemeye ihtiyacı olduğu anlamına geliyor" dedi. Heras, "Türkiye'nin sonsuza kadar Amerikan kampında kalacağının garantisi yok" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...