Tgrt Haber
12 Eylül 2021 12:31

Son dakika! Pençe-Şimşek bölgesinden acı haber: 1 asker şehit, 1 asker yaralı

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Şimşek operasyon bölgesinde, terör örgütü tarafından açılan taciz ateşi sonucu bir askerin şehit olduğunu ve bir askerin de yaralandığını duyurdu. Hayatını kaybeden askerin Piyade Sözleşmeli Er Ömer Faruk Erdem olduğu öğrenildi.

Son dakika! Pençe-Şimşek bölgesinden acı haber: 1 asker şehit, 1 asker yaralı
pençe-şimşek,şehit,asker,msb

Milli savunma Bakanlığı yetkililerince yapılan açıklamada, Pençe-Şimşek operasyon bölgesinde açılan taciz ateşi sonucunda bir askerin şehit olduğu ve bir askerin de yaralandığı bildirildi. Şehit olan askerin kimliğinin Piyade Sözleşmeli Er Ömer Faruk Erdem olduğu belirtildi. 

"Pençe-Şimşek operasyon bölgesinde, üs bölgesinden çıkan emniyet unsurumuza, bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu bir asker şehit oldu, bir asker yaralandı." ifadeleriyle duyurulan şehit haberinin ardından hayatını kaybeden askerin Piyade Sözleşmeli Er Ömer Faruk Erdem olduğu öğrenildi. Bakanlığın resmi Twitter hesabından yapılan Bakan Hulusi Akar imzalı paylaşımda, şehit Erdem'in kimlik bilgilerine yer verilerek "Kahraman silah arkadaşımız 12 Eylül 2021 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadelerine yer verildi.

KONYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit Erdem’in Konya’nın Akşehir ilçesi Adsız Mahallesindeki evine acı haber ilçe protokolü tarafından verildi. Ilgın kaymakamı ve Akşehir Kaymakam Vekili Aytekin Yılmaz, Akşehir Garnizon Komutanı Akbay Tolga Yuvalı ve Akşehir Belediye Bakanı Salih Akkaya tarafından verilen şehit haberinin ardından yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehit Er Ömer Faruk Erdem’in babası Metin ve annesi Nesibe Erdem’in vefat ettiği, Şehit Erdem’in babaannesi Döndü Erdem ile yaşadığı ve Tuğba, Navruz, Sevgi ve Fadime isminde 4 kardeşinin bulunduğu öğrenildi. 1998 doğumlu olan Şehit Er Ömer Faruk Erdem’in 1 yıldır görev yaptığı ve ilk görev yerinin Şırnak Gülyazı olduğu bilgisine ulaşıldı. Şehidin 10 gün öncede Adsız’daki evine izne geldiği öğrenildi. Şehit haberi sonrasında vatandaşlar şehidin evinin önüne gelirken, Akşehir Belediyesi ekipleri tarafından da sokak ve şehidin evi bayraklarla donatıldı. Şehidin Babaannesi Döndü Erdem, “Ben bu dünyaya kazık mıyım? Ne acılar gördüm ben. Bu kaçıncı acı? Ben niye hala buradayım?” diyerek gözyaşına hakim olamadı. Şehidin cenazesi yarın öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Akşehir Şehitliği’nde toprağa verilecek.

Son dakika! Pençe-Şimşek bölgesinden acı haber: 1 asker şehit, 1 asker yaralı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...