Tgrt Haber
31 Aralık 2021 11:09

Pitbull saldırısına uğrayan Asiye'den ağlatan istek

Gaziantep'te pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğrayarak ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş, başarıyla tamamlanan ameliyatlarının ardından normal servise alındı. Hayati bulguları stabil olan Asiye'nin ağızdan beslenmeye başladığı ve ailesiyle konuşabildiği öğrenilirken küçük kızın babasından isteği herkesi ağlattı.

Pitbull saldırısına uğrayan Asiye'den ağlatan istek
asiye ateş,,asiye,,pitbull saldırısı,,gaziantep,

Gaziantep'te 22 Aralık günü oturduğu sitenin basketbol sahasında pitbull cinsi iki köpeğin saldırısına uğrayan ve çevredeki vatandaşların köpeklerin elinden zor aldığı 4 yaşındaki Asiye Ateş'ten güzel haberler gelmeye devam ediyor. Tüm Türkiye'yi hüzne boğan olayın ardından köpeklerle küçük kızın fotoğraflarının çıkması üzerinde, bu köpekleri Asiye'ye karşı o anda kimin kışkırttığı da merak konusu oldu.

Köpeklerin sahibi olaydan 7 gün sonra tutuklanırken bu süreçte Asiye, doku nakli ameliyatı için ambulans uçakla Antalya'ya sevk edildi. Prof. Dr. Ömer Özkan ile ekibinin yürüttüğü başarılı ameliyatın ardından küçük kız normal servise alınırken konuyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bizzat ilgilendi. 

Pitbull saldırısına uğrayan Asiye'den ağlatan istek
Küçük kız çevredekilerin dakikalarca uğraşmasıyla köpeklerden kurtarılmıştı.

'EVE NE ZAMAN GİDECEĞİZ? OYUNCAKLARIMI ÖZLEDİM'

Sabah'ın haberine göre, ülkenin gündeminden düşmeyen ve herkes tarafından takip edilen minik Asiye'nin babasının yaptığı son açıklama ise duyanları ağlattı. Küçük kızının sağlık durumunu anlatan ve kendisinden isteğini açıklayan baba, "Normal serviste ağızdan besleniyor. Biraz sıkıntıları var. Ama onu sağlıklı görmek, iyileşeceğini bilmek ailecek bizi mutlu ediyor. 'Eve ne zaman gideceğiz, oyuncaklarımı özledim' diyerek ağlıyor" şeklinde konuştu. 

Pitbull saldırısına uğrayan Asiye'den ağlatan istek
Köpeklerin kendisinin olduğunu inkar eden Süheyla Kurçak

SAÇLI DERİ OPERASYONLARINA BAŞLANACAK

Öte yandan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Asiye'ye ileri düzeyde tedaviler uyguladıklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da kendileriyle sürekli irtibatta olduğunu söyledi. Özkan, "Eğer yüz felci yoksa saçlı derisine yönelik operasyonlara başlanacak. Kız çocuğu olduğu için saç daha ön planda. Balon tekniğiyle olan saçlarını genişleterek, o bölgeyi olmayan bölgeye kaydıracağız" açıklamasını yapmıştı.

Pitbull saldırısına uğrayan Asiye'den ağlatan istek
Ambulans uçakla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen Asiye'nin ameliyatını Prof. Dr. Ömer Özkan üstlendi.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ SİLİNDİ, KÖPEK SAHİPLERİ İNKAR ETTİ

Asiye'nin saldırıya uğradığı anlara ilişkin kamera kayıtlarının bir kısmının silindiği iddia edildi. Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri silinen kayıtlara ulaşırken görüntüleri sildiği öne sürülen site yöneticisi, savcılık ifadesinde suçlamayı reddetti. Uzaktan erişim yöntemiyle görüntüleri sildiği belirlenen iki kişi ise  Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Diğer yandan, yasaklı ırk olan pitbull köpeklerini saldırgan şekilde yetiştiren sahipleri de ortaya çıktı.

Başta köpeklerin kendilerine ait olduğunu inkar eden ancak sonradan sosyal medyada paylaştığı onlarca fotoğrafla kendilerini ele veren sahiplerden Mustafa Elibol ile sekreteri Süheyla Kurçak tutuklandı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...