Tgrt Haber
11 May 2021 20:05

Sarıkamış'tan Filistin'e destek

Türkiye'nin dört bir yanından İsrail'in Filistinlilere uyguladığı zulüm ve şiddete tepki yağıyor. Kars'ta Sarıkamış Kaymakamlığı ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Filistin'e destek, İsrail'i kınama eylemi yapıldı.

Sarıkamış'tan Filistin'e destek
Filistin,İsrail,Sarıkamış,Destek

Türkiye'nin dört bir yanından İsrail'in Filistinlilere uyguladığı zulüm ve şiddete tepki yağıyor. Kars'ta Sarıkamış Kaymakamlığı ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Filistin'e destek, İsrail'i kınama eylemi yapıldı. Eylem esnasında Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa için dualar edildi; İsrail'e lanet okundu. İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Halil Bozkurt, basın açıklamasını okudu.

"KUDÜS, ONURUMUZDUR, KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR"

Yapılan basın açıklaması şu şekilde:

Bismillâhirrahmânirrahîm

“Kulunu geceleyin Mescid-i Haram’dan etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah bütün eksikliklerden münezzehtir. (İsra Sûresi, 1. âyet)Kudüs, tüm Müslümanların harim-i ismeti, göz bebeğidir. Kudüs ilk kıblemiz , Mi’râc’ın kapısı, Enbiya’nın ocağıdır. Mescid-i Aksa bizlere Mirac’ın hatırası. Secdenin de belgesidir.Kudüs, Hz. Ömer’in, Selahaddin’in ve Yavuz’un bize emanetidir.Kudüs, onurumuzdur, kırmızı çizgimizdir. Kudüs, Müslümanlarındır.Rabbimizin bizzat etrafını ayetle mübarek kıldığı Kudüs bu mübarek günlerde dünyanın gözü önünde Siyonist İsrail’in saldırılarına ve işgal girişimine maruz kalmaktadır. Neredeyse her Ramazan ayında ve bayramın arefesinde Filistinli kardeşlerimizin maruz kaldığı şiddet ve baskı, İsrail’in sistematik olarak sürdürdüğü işgal ve soykırım suçları, asla kabul edilemez.

Sarıkamış'tan Filistin'e destek


 

"DUALARIMIZLA FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZE OMUZ VERMEKTİR"

Mesele Müslümanlar olunca Batı yine ikiyüzlülüğünü göstermiş ve birkaç ülkenin cılız sesi dışında hiçbir ses yükselmemiştir. İnsan hakları diye avazı çıktığı kadar bağıran Batı yine mesele Müslümanlar olunca kör, sağır ve dilsiz olmuş dün gece 9’u çocuk 26 Filistinli kardeşimizi şehit eden bebek katili İsrail’e karşı yine sesini çıkarmamıştır. Şurası bilinmelidir ki her gün onlarca şehit veren, bağrında milyonlarca mazlum barındıran Kudüs, Filistin'in başkentidir. Kudüs’ün merkezindeki Mescid-i Aksâ, bizim kalbimizdir, haremimizdir, onurumuzdur...

Bize düşen Hz.İbrahim’in ateşine ağzıyla su taşıyan karınca misali safımızı belli ederek dünyanın neresinde olursa olsun mazlumun yanında, zalimin karşısında olmaktır. Bize düşen nemelazımcılıktan uzak durarak, bu iş sloganlarla olmaz demeyerek, susmadan hatta daha çok bağırarak kamuoyunu bilgilendirmek, malımızla ve dualarımızla Filistinli kardeşlerimize omuz vermektir.

Bedrin arslanlarıdır Filistinli çocuklar
Arslanlar kükredikçe sönmeyecek ocaklar
Peygamber ravzasında seyreder de onları
Alınlarından öper ve sevgiyle kucaklar
...
Leş kargası liderler ve sahte kahramanlar
Üç kuruş menfâate ülkesini satanlar
Çekilin önümüzden gölge etmeyin artık
Er geç yutulacaktır Filistin'i yutanlar.

(Hayreddin Karaman)

Biz biliyoruz ki: Ey kafirler, yenileceksiniz ve cehenneme sürüleceksiniz. 
(Âl-i İmrân Sûresi, 12. âyet)

Ve yine biz biliyoruz ki : Kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır. 
(Saff Suresi, 8. Âyet)

Ellerimizi semâya açarak niyazımız şudur Ya Râb!

Allâh’ım! Sen kimsesizlerin sahibi, mazlumların sığınağısın, bizlere rahmet, merhamet ve nusret eyle. Sen bizim Mevlamızsın, zalimlere karşı bize yardım eyle. Şu mübarek gün ve geceler hürmetine, İlk kıblemiz Mescid-i Aksayı ve Peygamberler şehri Kudüs’ü zalimlerin işgalinden kurtar Allah’ım! Ya Rab! Miracın basamağı Mescid-i Aksa’yı korumayı bu uğurda mücadele etmeyi yeryüzündeki bütün Müslümanlara ve bizlere nasip eyle Allah’ım!  Evlerinden yurtlarından kovulan, öz vatanlarında garip kalan Suriyeli, Afganistanlı, Arakanlı, Doğu Türkistanlı, Somalili, Malili, Mısırlı, Yemenli vesâir mazlum bütün Müslümanlara kurtuluşlar nasip eyle Allah’ım! Mazlumların umudu, gariplerin yurdu cennet vatanımızı ve aziz milletimizi her türlü tehlikeden koru Allah’ım!

Basın açıklaması sonrasında ise araçlarla şehirde konvoy yapıldı. Sarıkamış halkının, özellikle eğitim camiasının hem araç konvoyuna hem de eyleme yoğun bir şekilde destek verdiği görüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...