Tgrt Haber
03 Temmuz 2021 19:09

Son dakika: Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın Türkiye'ye getirildi

Son dakika haberine göre... Binlerce kişiyi dolandırıp yurtdışına kaçan Çiftlik Bank’ın ‘Tosuncuk’ lakaplı kurucusu Mehmet Aydın'ı Brezilya'dan getiren uçak Türkiye’ye iniş yaptı.

Son dakika: Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın Türkiye'ye getirildi
Çiftlik Bank,Tosuncuk,Mehmet Aydın,Dolandırıcı

Son dakika haberine göre... "Tosuncuk" lakabıyla tanınan ve Türkiye'nin talebi üzerine Brezilya tarafından sınır dışı edilen Aydın, Brezilya'nın Sao Paulo kentindeki Guarulhos Uluslararası Havalimanı'ndan Türkiye saati ile 09.40'ta havalanan THY'nin TK16 sefer sayılı uçağıyla saat 22.15'te İstanbul Havalimanı getirildi.

Son dakika: Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın Türkiye'ye getirildi

SAĞLIK KONTROLÜNE GÖTÜRÜLDÜ

Brezilya’da teslim olan ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın, İstanbul Havalimanında sağlık kontrolünden geçirilip yine havalimanında bulunan Gaziosmanpaşa Adliyesinin Ek Hizmet Binasına götürüldü.

Son dakika: Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın Türkiye'ye getirildi

4 GÜN GÖZALTI SÜRESİ VERİLDİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının, uzun süredir yurt dışında firari olarak aranan ve dün Brezilya'nın Sao Paulo kentinde Türk makamlarına teslim olan Çiftlik Bank Kurucusu Aydın hakkında 4 gün ek gözaltı süresi verildi belirtildi.

2018’de KIRMIZI BÜLTEN

Mehmet Aydın hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Bursa ve Geyve Cumhuriyet Başsavcılığında devam eden soruşturma ve kovuşturma dosyaları bulunuyor. Aydın hakkında 19 Mart 2018’de kırmızı bültenle yakalama kararı çıkarılmıştı.

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın’ın görüldüğü iddia edilen her ülkeyle adli işbirliği çerçevesinde temasa geçildi. Uruguay, Brezilya, Panama, Honduras, Kanada ve Ukrayna adli makamlarıyla yazışmalar yapıldı. Aydın'ın Brezilya’da olduğu yönündeki duyum üzerine 2018 yılı Haziran ayında Brezilya’dan iadesi istendi. Yargı kararlarını içeren Adalet Bakanlığının iade talebi son olarak Şubat 2021’de bir kez daha Brezilya’ya hatırlatılarak iade talebi yinelendi.

TOSUNCUK İSTANBUL EMNİYETİNE GETİRİLDİ

Brezilya'da Türk makamlarına teslim olduktan sonra akşam saatlerinde Türkiye’ye getirilen “Çiftlik Bank” davası sanığı Mehmet Aydın, İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...