Tgrt Haber
04 Temmuz 2021 12:33

Son dakika: 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın emniyetteki ifadesi ortaya çıktı

Son dakika haberine göre, Brezilya'dan Türkiye'ye getirilen binlerce kişiyi dolandıran Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın'ın ilk ifadesi ortaya çıktı. Tosuncuk lakaplı Aydın, "Ailemle sorun yaşadığım için teslim oldum" dedi ve bazı belgeleri polise teslim etti.

Son dakika: 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın emniyetteki ifadesi ortaya çıktı
Tosuncuk,mehmet aydın,haber,son dakika

Binlerce kişiyi dolandırıp yurtdışına kaçan Çiftlik Bank’ın ‘Tosuncuk’ lakaplı kurucusu Mehmet Aydın'ı Brezilya'dan getiren uçak Türkiye’ye dün akşam saatlerinde indi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Aydın hakkında 4 gün ek gözaltı süresi verdi. Aydın polisle ön görüşmesinde, teslim olma nedenini anlattı ve bazı belgeleri teslim etti. 

Son dakika: 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'ın emniyetteki ifadesi ortaya çıktı

MEHMET AYDIN'IN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Brezilya'da Türk makamlarına teslim olduktan sonra Türkiye'ye getirilen “Çiftlik Bank” davası sanığı Mehmet Aydın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemelerine devam ediliyor. Henüz ifade işlemleri başlamayan Mehmet Aydın'a uçaktan indirilmeden önce güvenlik gerekçesiyle çelik yelek giydirildiği öğrenildi. Mehmet Aydın'ın yanında götürdüğü birçok belgeyi emniyete teslim ettiği öğrenilirken, teslim ettiği belgelerle soruşturma dosyasındaki belgelerin karşılaştırılacağı belirtildi.

Aydın, ön görüşmede "Ailemle sorun yaşadığım için teslim oldum" dediği öğrenildi. Borçlarını ödeyeceğini belirten Aydın, borcu kadar alacakları da olduğunu ve borçlarının büyük bir bölümünü ödediğini söyledi. Aydın'ın ayrıca Brezilya'dan gelirken yanında şirketiyle ilgili belgelerin dışında alacaklıların da bulunduğu bir liste getirdiği öğrenildi. Teslim olma gerekçesi sorulan Aydın'ın ailesiyle sorunlar yaşadığını ayrılık noktasına geldiği yurt dışında çevresinde de zorluklar çıkarıldığını söylediği öğrenildi.

AVUKATLARINDAN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul'a getirilen 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, havalimanındaki işlemlerin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi. Avukatları Fatih Kuş, Şehmus Uluç ve Burcu Elüstü ise bugün öğle saatlerinde Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gelerek Mehmet Aydın'la görüşme yaptılar.Çıkışta gazetecilerin sorularına yanıt veren Avukat Fatih Kuş, Mehmet Aydın'ın aile baskısı nedeniyle teslim olduğu iddialarına, "Yok öyle bir şey. Kendisi daha ifade vermedi. İfade vermeden herhangi bir açıklama yapmayacağız" dedi. Tosun lakaplı Mehmet Aydın'ın elinde mağdurların listesi olduğu şeklinde çıkan haberlere ise, "Ona ilişkin de bir açıklama yapmayacağız. Henüz ifade vermedi, ifadesinde hepsine açıklık getirecek zaten. Sonrasında basın açıklaması yapacağız" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...