Tgrt Haber
15 Kasım 2021 15:36

Yunan basınından Türk SİHA'sı itirafı: Sıfır maliyet ile baskı altına aldılar

Türkiye’nin savunma sanayisindeki başarısı konuşulmaya devam ediyor. Yunan basınına yansıyan haberde, üretilen İHA ve SİHA’ların maliyetinin az olduğu ve Yunanistan’ın sınırdan bunları püskürtmek için kullandığı uçaklarda yakıt giderinin çok yıpratıcı seviyelere ulaştığı belirtildi.

Yunan basınından Türk SİHA'sı itirafı: Sıfır maliyet ile baskı altına aldılar
Yunanistan,Türkiye,İHA,SİHA

Türkiye’nin son dönemde ürettiği ve teknolojisini her geçen gün geliştirdiği İHA ve SİHA’lar dünyaya korku ve endişe salmaya devam ediyor. Türk SİHA’larının Yunan hava sahasını ihlal ettiği şekilde iddialar gündeme gelmişti. Yunan basını Ta Nea gazetesinin yaptığı haberde, Türk SİHA’larının Atina’da rahatsızlığa yol açtığına ve tansiyonun yükseldiğine değinildi. 

TÜRK SİHA’LARIYLA UĞRAŞMAK YUNANİSTAN’A PAHALIYA PATLADI

Haberde ek olarak, SİHA’ların sınırda peş peşe ihlal yaptığı ile sürüldü. 19 Ekim’de bu yana Yunan uçaklarının 15 kez havalandığı belirtildi.  SİHA'ların "geri püskürtülmesi" için savaş uçaklarıyla karşılık verilmeye çalışıldığı ve savaş uçaklarının uçmasının yüksek tutarlarda yakıt giderine yol açtığı belirtildi.

Yunan basınından Türk SİHA'sı itirafı: Sıfır maliyet ile baskı altına aldılar

"HAVA KUVVETLERİNE MASRAFSIZ BASKI"

Diğer taraftan Türkiye'nin ürettiği İHA ve SİHA'ların maliyetinin az olduğuna dikkat çekildi. "Türkiye, Yunan Hava Kuvvetleri'ne yeni bir tür baskı yapıyor ve bu tamamen masrafsız." ifadesine yer verildi. Türkiye'nin savunma sanayisindeki atılımlarının da anımsatıldığı haberde, İHA ve SİHA üretiminde ciddi ilerlemenin kaydedildiği, Yunan askeri yetkililerin konuyu mercek altına aldığı aktarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...