Tgrt Haber
18 Haziran 2022 23:40 - Güncelleme : 18 Haziran 2022 23:46

6'lı masada yeni aday: Davutoğlu sinyali verdi

6 partiden oluşan siyasi ittifakta aday tartışmalarına her gün bir yenisi ekleniyor. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ziyaret için geldiği Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, cumhurbaşkanlığı adaylığı için güçlü bir sinyal verdi

Editör: Anday Celayir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
CHP yöneticileri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismini sık sık gündeme taşıyor.
gelecek partisi,ahmet davutoğlu
CHP yöneticileri Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismini sık sık gündeme taşıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nden oluşan altılı ittifakın en önemli gündem maddesi ortak çıkarılacak 'cumhurbaşkanı' adayı. Ancak çok sayıda ismin geçtiği tartışmalarda ortak karara henüz varılamadı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte CHP cephesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi sık sık gündeme taşıyor. CHP'nin dışında kalan diğer ittifak partilerinin de farklı isimlerle tartışmaya katıldığı biliniyor. 

BABACAN 'ADAYLIĞA' KAPIYI ARALADI

Daha önce seçimlere kendi partisi ve logosu ile gideceğini söyleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan 'adaylık' için kapıyı araladı. 6’lı masadan herhangi bir aday ismi çıkmaması durumunda Babacan 'aday' olacağını söylerken partisinin genel başkanının doğal olarak Cumhurbaşkanı adayı olduğunu ifade etmişti. Ortak bir aday bulunamaması durumunda her partinin kendi adayını çıkarması ihtimali giderek artarken bu ihtimali güçlendirecek yeni bir gelişme yaşandı.

'ZATEN ADAY OLMUŞUZ' ÇIKIŞI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Osmaniye’deki programı kapsamında Kadirli ilçesinde de bir dizi ziyarette bulundu. İlçede esnaf ziyareti gerçekleştiren Davutoğlu ziyaret ettiği çay ocağında vatandaşlarla sohbet etti. Bir vatandaşın, Cumhurbaşkanlığı seçimi için “Başbakanlık yaptınız. Siz neden aday olmuyorsunuz” sorusu üzerine Davutoğlu, “Parti kurarken zaten aday olmuşuz. Yani iddiamız bu. Ama şimdi şu anda da adayız. Hepimiz parti olarak, hepimiz iktidara adayız ondan kaçınmıyorum. Adayım da ama partiler arası bir mutabakat olursa biz onu da görüşmeye hazırız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...