Tgrt Haber
17 Ekim 2021 13:33

'ABD'den F-16 talep edildi mi' sorusuna Erdoğan'dan cevap: ABD'nin böyle bir teklifi oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. 'ABD'den F-16 talep edildiği' konusuna değinen Erdoğan, Türkiye'nin böyle bir talebi olmadığını belirterek, "Biz 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yaptık. Bu ödemeler karşısında ABD'nin böyle bir teklifi söz konusu oldu" dedi.

'ABD'den F-16 talep edildi mi' sorusuna Erdoğan'dan cevap: ABD'nin böyle bir teklifi oldu
erdoğan,abd,f-16,f-35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyaretleri öncesinde düzenlediği basın açıklamasında gazetecilerin sorularını cevapladı. 'Türkiye ABD'den F-16 talep etti' iddiasına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konunun F-16 ile bağlantılı odluğunun altını çizerek, "Bizim böyle bir durumumuz söz konusu değil. Biz 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yaptık. Bu ödemeler karşısında ABD'nin böyle bir teklifi söz konusu oldu" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrika'da 4 gün sürecek ziyaretleri öncesinde Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokrasiyle alakalı yorumlarını sert bir dille eleştiren Erdoğan, savunma sanayiine de değinerek bir basın mensubunun F-16 ile alakalı sorusunu cevapladı. 

'ABD'den F-16 talep edildi mi' sorusuna Erdoğan'dan cevap: ABD'nin böyle bir teklifi oldu
ABD Hava Kuvvetleri için geliştirilen F-16 uçağı

"1 MİLYAR 400 MİLYON DOLAR ÖDEME YAPTIK"

ABD'ye F-16 için Türkiye'nin talepte bulunduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arkadaşlar bu konu tabi malum F-35 konusuyla bağlantılı bir konu. Bizim böyle bir durumumuz söz konusu değil. Biz 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yaptık. Bu ödemeler karşısında ABD'nin böyle bir teklifi söz konusu oldu." şeklinde konuştu.

'ABD'den F-16 talep edildi mi' sorusuna Erdoğan'dan cevap: ABD'nin böyle bir teklifi oldu 
5. nesil, tek kişilik ve tek motorlu, tüm hava koşullarına uygun çok görevli F-35 uçağı

"FİLOMUZU GELİŞTİRME GAYRETİ İÇİNDEYİZ"

Bununla ilgili olarak da ülkemizin savunma ihtiyaçlarını gidermek için ne gerekiyorsa bu adımların atıldığını belirten Erdoğan, savaş uçağı filosunun her an hazır ve modern duruma getirilmesi için çalışmaların sürdüğünün altını çizerek konu hakkındaki açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı:

"Bugünün devamlılığı için de özellikle savaş uçağı filomuzu her zaman hazır ve modern duruma getirmek için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. F-16'ların modernizasyonundan tutun yenilerini almak suretiyle filomuzu daha da geliştirelim gayreti içerisindeyiz. Bu F-35 programı kapsamında ödemesini almamız gerekiyor. Görüşmelerimizde bu konuyu dile getiriyoruz. Sorunun çözümü için de diyaloğu önemsiyoruz."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...