Tgrt Haber
13 Eylül 2022 10:46 - Güncelleme : 13 Eylül 2022 13:11

İYİ Parti lideri Meral Akşener 'Altılı Masa'da çatlak var' dedikodularına son noktayı koydu: Masadan kalkmıyoruz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener, Altılı Masa ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili sorular net sözler kullanırken “Masadan ayrılacak mı ve Masada çatlak mı var" sorusuna “Hayır” diyerek cevap verdi. "Aday liderler masasından mı olacak" sorusuna ise Akşener "Altılı Masa’yı oluşturan liderlerin o karara katılımını seçmenleri ve sahada gördükleri belirleyecek" cevabını verdi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener 'Altılı Masa'da çatlak var' dedikodularına son noktayı koydu: Masadan kalkmıyoruz
meral akşener,seçim,aday,cumhurbaşkanlığı

Haziran 2023’te yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı adaylığı seçimleri öncesinde siyasi kulisler oldukça hareketli. 6 muhalefet partisi liderinin oluşturduğu masadan şuana kadar herhangi bir aday çıkmazken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gündeme ilişkin sorulara cevap verdi. CHP ile İYİ Parti’nin ‘HDP’ye bakanlık verilebilir’ sözleri sonrasında yaşanan gerginlik sonrasında 'Altılı Masa'da çatlak mı var' düşüncelerine ilişkin Akşener açıklamalarda bulunurken “cumhurbaşkanlığı adaylığı” ile ilgili çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

İYİ PARTİ MASADAN AYRILIYOR MU?

Altılı Masa’da çatlak var mı? ve İYİ Parti’de masadan kalkmak gibi bir yaklaşım var mı?” sorusuna Meral Akşener net bir şekilde “Hayır” cevabını verdi. Cumhurbaşkanı adayının masadan çıkacağının ilk olarak Kılıçdaroğlu’nun dile getirdiğini hatırlatan Akşener, “Biz o masada bulunanlar olarak bunu olumlu bulduk. Dolayısıyla karar masadan çıkacak. Yani karar masadan çıkacak. Altılı Masa’yı oluşturan liderlerin o karara katılımını seçmenleri ve sahada gördükleri belirleyecek. Tartışacağız, biz Cumhur İttifakı gibi değiliz. Altılı Masa bir ortak akıl platformu” ifadelerini kullandı.

AKŞENER: ADI GEÇEN HİÇBİR İSME ÖN YARGILI DEĞİLİZ

Adı cumhurbaşkanlığı adaylığı için geçen hiçbir isme yönelik ön yargılarının olmadığını söyleyen Akşener, “Bu seçim son seçim. Bu seçim parlamenter sistemin konuşulacağı son seçim. Bu seçimi alamadığımız takdirde bundan sonraki bütün seçimler bu ucube sistem üzerinden yarışmaya döner. Türkiye ölmez bitmez ama bu ucube sistem üzerinden seçimler olur” şeklinde konuştu.

TUNÇ SOYER'İN SÖZLERİ

"Tunç Soyer'in sözleri sizi rahatsız etti mi?" şeklindeki soruyu cevaplayan Akşener, "Ben Tunç Soyer'in sözünü daha evvel dinlememiştim. Bugün burada olacağım için baktım. Aslında Atatürk'ün sözlerini, 'olabilirler' sözünü hüküm cümlesi olarak kurmuş, orada sorun var. Yani hüküm cümlesi olarak kurduğu için. Bu dönemde, bu iktidarın Cumhur İttifakı'nın bizimle ilgili yaratmaya çalıştığı atmosfer ve ekonomideki ağırlığın, kötülüğün, işsizliğin, yokluğun, yoksulluğun kapatılması için ortaya koyabilecekleri her bir hatamızı onlar üstüne tepiniyor, eksiğimizi, gediğimizi... Bunlardan kaçınmamız lazım geldiğine inanıyorum ben." diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...