Tgrt Haber
24 Mart 2014 19:44

Atalay, 'Ülkemiz için ne gerekiyorsa yaparız'

Atalay, TSK tarafından düşürülen Suriye uçağına ilişkin açıklama yaptı.

Atalay, 'Ülkemiz için ne gerekiyorsa yaparız'
Başbakan Yardımcısı, Beşir Atalay, Atalay'dan suriye açıklaması,

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türk hava sahasını ihlal eden Suriye'ye ait savaş uçağının düşürülmesine ilişkin, "Büyük bir devlet ciddiyeti içinde yapılması gereken yapılmıştır. Ülkemizin menfaatlerini korumak için gerekiyorsa her zaman yaparız" dedi. Atalay, partisinin Kırıkkale Belediye Başkan adayı Mehmet Saygılı’nın seçim bürosunu ziyaretinde gazetecilerin soruları üzerine, Suriye uçağının, Türkiye’nin hava sahasını ihlal etmesi sebebiyle önce 4 kez uyarıldığını, dikkate almayınca düşürülmesinin haklı bir gerekçeye dayandığını söyledi.
Türkiye olarak tavırlarının çok açık olduğunu ifade eden Atalay, şöyle konuştu: "Biz bunu çok önceden de ilan ettik. Angajman kurallarını da yeniledik. Bunları ilan ettik ve herkes biliyor bunu. Orada yapılacak bir şey yoktu. Eğer orada siz gerekeni yapmazsanız o yanlış olurdu. Onun için büyük bir devlet ciddiyeti içinde yapılması gereken yapılmıştır. Ülkemizin menfaatlerini korumak için gerekiyorsa her zaman yaparız. Tabi bunu seçim öncesi speküle edenler var, onlara doğrusu hayret ediyorum, kınıyorum da. Böyle bir durumda yani ne yapılabilirdi? Suriye uçaklarına 'gelin de siz seçim öncesi bizim hava sahamızı ihlal edin' mi dedik? Davet mi ettik? Neticede kendileri yanlış yaptılar ve karşılığını gördüler. Türkiye bu şekilde gerekeni yaptı, yine de öyle bir şey olursa yapar. Burada tartışılacak da bir şey yok. Şu anda bizim sınır bölgemizde herhangi bir hareketlilik de yok, herhangi bir risk, rahatsız edici bir durum da yok."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...