Tgrt Haber
07 Temmuz 2022 07:06 - Güncelleme : 07 Temmuz 2022 10:49

CHP, polise yumruk atan Salihe Aydeniz’i korudu! Dokunulmazlık sırasında ret oyu kullandı

İstanbul’da terör örgütü PKK lehine düzenlenen izinsiz gösteride polise yumruk atan DBP’li Salihe Aydeniz’in milletvekilli dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verildi. Hazırlık Komisyonu’nda görüşülen dokunulmazlığın kaldırılmasına yönelik oylamada CHP’nin Aydeniz’in yanında yer alarak ret oyu kullandığı ortaya çıktı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
CHP, polise yumruk atan Salihe Aydeniz’i korudu! Dokunulmazlık sırasında ret oyu kullandı
Özbekistan,protesto

Polise yumruk atan DBP’li Salihe Aydeniz ile ilk karar belli oldu. TBMM Hazırlık Komisyonu, dokunulmazlığın kaldırılmasına karar verdi. Alınan ön karardan sonra süreç Karma Komisyon'da devam edecek. Karma Komisyon 18 Temmuz'da toplanacak. Aydeniz ile ilgili nihai karar ise tatile giren Meclis Genel Kurulu tarafından 1 Ekim'den sonra alınacak.

CHP RET OYU KULLANDI

Aydeniz hakkında ‘terör örgütü propagandası yapma’, ‘kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme’, ‘kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret’ ile ‘kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme ve bunlara katılma’ iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması yönünde rapor hazırladı. Raporun oylaması sırasında CHP’li komisyon üyesi Rafet Zeybek ile HDP’li üye Abdullah Koç, Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasına ret yönünde oy kullandı.

AK PARTİLİ ÜÇ ÜYENİN KABUL OYLARI İLE ALINDI

Zeybek’in, oylama sırasında “Buna benzer çok sayıda dosya varken, bu dosyaların seçilerek getirilmesi siyasi. Siyasi olduğu için ret veriyoruz” dediği öğrenildi. Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılmasıyla ilgili karar, AK Partili üç üyenin kabul oyları ile alındı. TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonunun, Hazırlık Komisyonunun raporunu vermesinden sonra bir ay içinde toplanarak dosyayı karara bağlaması gerekiyor.

77 FEZLEKESİ VAR

Hazırlık Komisyonu Başkanı AK Partili Ali Özkaya “18 Temmuz itibarıyla raporumuzu Karma Komisyon’a sunacağız. Karma Komisyon’da ondan sonra bir aylık süreç başlayacak” diye konuştu. Karma Komisyon kararının da aynı yönde olması hâlinde Aydeniz’in dosyası Genel Kurul’a sevk edilecek. Aydeniz’in dosyasının yeni yasama yılının başlayacağı 1 Ekim’den sonra görüşüleceği belirtiliyor. Özkaya, dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar alınan Aydeniz’in, 77 fezleke ile dokunulmazlığının kaldırılması en fazla talep edilen milletvekili olduğunu da kaydetti.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ömer 7 Temmuz 2022 10:24

Kendilerine atılan yumruğu mahkemeye vermişlerdi Üstelik o yumruk polise değil devlete atılmıştır

Sonraki Haber Yükleniyor...