Tgrt Haber
17 Mart 2014 11:58

Erdoğan, 'İktidarımız bir huzur, mutluluk iktidarıdır'

Başbakan Erdoğan, 'İktidarımız bir huzur, mutluluk iktidarıdır. Bunu eserlerimizle ortaya koyuyoruz' dedi.

Erdoğan, 'İktidarımız bir huzur, mutluluk iktidarıdır'
başbakan erdoğan, adnan menderes havalimanı, yeni iç hatlar terminali,açılış töreni,erdoğan konuştu,

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim iktidarımız bir huzur iktidarıdır bir mutluluk iktidarıdır bunu da eserlerimizle ortaya koyuyoruz" dedi. Erdoğan, Adnan Menderes Havalimanı yeni iç hatlar terminal binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, İzmir'in Türkiye'ye ve dünyaya açılan kapısı Adnan Menderes Havalimanı yeni iç hatları binasının hayırlı olmasını diledi. Havalimanının dış hatlar terminal binasının açılışını da 2006 yılında bizzat kendisinin yaptığını söyleyen Başbakan Erdoğan, yılda 20 milyon yolcu kapasitesi ile hizmet verecek terminal binasının İzmir'e yakışan ve İzmir'i temsil eden bir eser olduğunu ifade etti.
Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Gerek dış hatlar gerek iç hatlar binası yapılmadan önce buradaki İzmir Havaalanı binasını lütfen düşünüverin. Acaba bu güzel İzmir'e öyle bir havaalanı yakışıyor muydu? Nereden geliyor nereden çıkıyordu, adeta gecekondu gibi, öyle mi? Öyle bir yapı içindeydi ama biz buna tahammül edemedik. Dedik ki hemen adım atalım yeni bir kaynak meydana getirmek suretiyle Yap-İşlet-Devret ile adım attık ve süratle dış hatlar binasından başlamak üzere o zaman dış hatların terminal binasını gerçekleştirik. 110 bin metrekarelik kapalı alana sahipti o bize yetmezdi o mevcut gecekonduyu da yıkmamız gerekiyordu. Bu defa da onun adımını bir müddet sonra atmamız gerekiyordu. Dış hatlar terminal binasının yaklaşık 2 büyüklüğünde burayı böylece bitirmiş olduk. Şuradaki huzuru, refahı görüyorsunuz. Bizim iktidarımız bir huzur iktidarıdır bir mutluluk iktidarıdır bunu da eserlerimizle ortaya koyuyoruz. Güzel, modern İzmir'e bu yakışırdı bunu yaptık laf üretmedik icraat ürettik."
Çalışmalarda emeği geçen AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'a teşekkür eden Başbakan Erdoğan, "Yol arkadaşım sayın Yıldırım'ı bizler gönderirken istedik ki modern İzmir artık yerelde de moderniteyi yakalasın. 'Güzel İzmir' demekle güzel olmuyor, bal bal demekle ağız tatlanmıyor, balı yerseniz ağız tatlanır, bu güzel eserleri inşa ederseniz bir şehri modern hale getirirsiniz" diye konuştu. Terminaldeki bir diğer iftihar vesilesinin de binanın Türk mimar tarafından yapılması olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, bunun da ayrıca bir gurur vesilesi olduğuna dikkati çekti.
Erdoğan, bu nedenle yüklenci firma TAV ve ortaklarını tebrik ederek, "Bundan sonra da ulusal ve uluslararası boyutta nice isimlerde nice ülkelerde inşallah bu markanın büyümesi bizleri de gururlandıracaktır. İzmir'e yapılan diğer pek çok yatırım gibi milletvekilimiz, büyükşehir belediye başkan adayımız eski Ulaştırma ve Haberleşme Bakanımız Binali Bey'in katkısını unutmamız mümkün değil. Bundan dolayı kendisini kutluyorum. İnşallah 31 Mart'tan itibaren 1414 eserin İzmir'e kazandırılması için şimdiden hayırlı olsun diyorum. Laf değil hizmet üretme şiarımızın en somut örneği olan Binali Bey'e başarılar diliyorum."
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi  Elvan, TAV tarafından Adnan Menderes Havalimanı’nda "Yap-İşlet-Devret" modeliyle yapılan yeni iç hatlar terminalinin açılışında yaptığı konuşmada, İzmir’e Avrupa’nın en büyük terminallerinden birini kazandırmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "havayolu halkın yolu olacak" talimatının Türkiye'de havacılıkta yeni bir çığır açtığını, Bakanlık olarak bu hedefler doğrultusunda çalıştıklarını ifade eden Elvan, şunları söyledi:  
"Anadolun’un dört bir yanında 16 havalimanı inşa ettik. Neredeyse mevcut bütün havalimanlarını yeniledik, modern hale getirdik. 2002 yılında 60 noktaya gerçekleştirilen seferler 236 noktaya çıktı. Geçen yıl havalimanlarımız 76 milyonu iç hat olmak üzere 150 milyon yolcu ağırladı. Türkiye, dünyada yolcu sayısını en hızlı artan üçüncü ülke, Avrupa’da ise birinci ülke konumuna geldi. Havacılık 11 yıl boyunca, her yıl ortalama yüzde 15-20 arasında büyüme gerçekleştirdi. Havacılık sektörü 170 bin kişiyi istihdam eder hale geldi."
Terminalin ihale ve inşa sürecinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevinde bulunan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ise yeni iç hatlar terminalinin 16 ay gibi bir sürede tamamlandığını ve hizmete hazır hale geldiğini belirtti. Havacılıkta Türkiye’nin giderek merkez konumuna geldiğini, bunun geçmişte havacılıkta tekel konumunda olanları rahatsız ettiğini ifade eden Yıldırım, şunları söyledi: "Dünyada 1971 yılında havacılığın merkezi ABD idi. 1980’e gelindiğinde merkez Avrupa’nın batısı haline geldi. Günümüzde ise Türkiye oluyor. Onun için dünyanın en büyükleri arasında yer alacak 3. havalinamanı önemli bir ihtiyaçtı. Ama bu alanı tekeline almış olanlar bundan rahatsız oldu ve akamete uğratmak için çok büyük uluslararası faaliyetlerin olduğunu biliyoruz. Geçen yıl yaşanan olayların asıl arka planındaki nedeni de Türkiye’nin havacılığın merkezi olmasının önüne geçmektir."  
DHMİ tarafından 17 Kasım 2011’de yapılan ihale sonucunda 2032 sonuna kadar 610 milyon avro artı KDV karşılığında TAV tarafından işletilecek terminalin temeli, 15 Haziran 2012’de atılmıştı.  TAV İnşaat tarafından hayata geçirilen yeni iç hatlar terminali, yaklaşık 200 bin metrekare kapalı alan büyüklüğüyle Türkiye’nin en büyük iç hatlar terminali olma özelliğini kazandı. Terminal, 64 check-in kontuarı, 40 asansör, 30 yürüyen merdiven, 66 metre yürüyen bant ve saatte 5 bin bagaj işleme kapasitesi ile 2 bin 537 araçlık kapalı ve 3 bin araçlık açık otoparka sahip bulunuyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...