Tgrt Haber
30 Temmuz 2022 16:15 - Güncelleme : 30 Temmuz 2022 16:44

Cumhurbaşkanı adaylığı sinyali veren Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine iki isim gündemde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sık sık cumhurbaşkanı adaylığı için sinyal vermesi CHP kulislerini hareketlendirdi. Eğer Kılıçdaroğlu aday olursa genel başkan vekilliği için öne çıkan isimler arasında Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve parti sözcüsü Faik Öztrak yer alıyor.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
Cumhurbaşkanı adaylığı sinyali veren Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine iki isim gündemde
CHP,kemal kılıçdaroğlu,faik öztrak,oğuz kaan salıcı

2023 seçimlerine yaklaşık 10 ay kaldı. Siyaset kulisleri hararetlenmeye başladı. Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda 6’lı masanın mutabakata varması halinde aday olmaktan gurur duyacağını belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milletin Sesi mitingleri ile adaylık sinyali vermeye başladı. Olası adaylığı sonrası gözler Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna çevrilecek. Kılıçdaroğlu’nun adaylık sinyali veren açıklamalarının ardından CHP kulisleri de genel başkanvekilliği için hareketlendi.

KILIÇDAROĞLU ADAYLIK SİNYALİ VERİYOR

CHP lideri Kılıçdaroğlu, daha önceki “dostlarımızla iktidara geleceğiz” söylemlerinin aksine Balıkesir mitinginde yaptığı konuşmada kendi vaatlerini sıralayarak “Bu ülkeye huzuru getireceğim. Her eve huzuru getireceğim. Bundan emin olmanızı isterim.” dedi. Kılıçdaroğlu’nun kurduğu bu cümleler adaylık sinyali olarak yorumlanırken CHP kulislerinde genel başkanvekilliği için iki isim ön plana çıkıyor.

KILIÇDAROĞLU’NUN YERİNE KİM GEÇECEK?

Kılıçdaroğlu, Altılı masanın mutabakata varması halinde cumhurbaşkanı adayı olmaktan onur duyacağını söylemişti. Peş peşe de adaylığını destekleyecek açıklamalara imza atan Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olursa parti rozetini çıkaracak. Sonrasında gözler CHP Genel Başkanlık koltuğuna çevrilecek.

‘SALICI’ DELEGELER ÜZERİNDE ETKİLİ

Kulislerde konuşulanlara göre de Parti Meclisi toplantısında genel başkan vekili seçilecek. Kılıçdaroğlu'nun yerine gelecek olanlar arasında en dikkat çeken isim ise Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı. Delegeler üzerinde de etkili olan Salıcı'nın en güçlü aday olduğu belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı adaylığı sinyali veren Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine iki isim gündemde
Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı

İKİNCİ SEÇENEK "AĞABEY FORMÜLÜ"

Masadaki bir diğer seçenek ise, "Ağabey formülü". CHP liderinin olağan kurultaya kadar genel başkan vekilliği için partinin önemli isimlerinden olan ve ağabey konumundaki Parti Sözcüsü Faik Öztrak'ı işaret edebileceği iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanı adaylığı sinyali veren Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine iki isim gündemde
CHP Sözcüsü Faik Öztrak

PARTİ MECLİSİ SEÇECEK

Öte yandan Genel başkanın sadece kurultayda seçildiği CHP’de genel başkan vekilliği makamı yok. Fakat aday olması halinde CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlıktan istifa ederek yerine bir ismi işaret edeceği ve işaret edeceği kişinin de Parti Meclisi toplantısında genel başkan vekili seçileceği kaydediliyor. 

Bu durumda fiili olarak partinin başına geçen kişinin olağan kurultaya kadar partiye liderlik yapacağı belirtiliyor. 2023 Haziran seçimlerinden sonra yapılması planlanan 38. Olağan Kurultay'da da yarışın Oğuz Kaan Salıcı ile Grup Başkanvekili Özgür Özel arasında geçebileceği kaydediliyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...