Tgrt Haber
14 Aralık 2021 22:37

CHP lideri Kılıçdaroğlu adaylık şartını açıkladı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kamuoyunda sıkça gündeme gelen cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda net konuştu. Adaylık için tek şartı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bu şartın sağlanması durumunda aday olmaktan gurur duyacağını söyledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu adaylık şartını açıkladı
kemal kılıçdaroğlu,adaylık,seçim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı katıldığı bir televizyon programında seçimlerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 2023 seçimi için startı erken verip mitinglere başlayan Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı hakkındaki şartını açıkladı.

TOPU İTTİFAKA ATTI

Daha önce Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylığına sıcak bakmadığını açıklayan CHP liderli Kılıçdaroğlu, kendi adaylığı içinse topu Millet İttifakı'nın diğer üyelerine attı. Kılıçdaroğlu, "İttifak kabul ederse Cumhurbaşkanı adayı olmamda bir sorun yok. İttifak liderleri bu konu hakkında hiç konuşmadık. Eğer ki ittifak kabul ederse Cumhurbaşkanı adayı olmaktan gurur duyarım. Bir araya gelip oturup karar vermemiz lazım" ifadelerini kullandı.

"AKŞENER BAŞBAKANLIĞA YAKIŞIR"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine karşı parlamenter sistemi savunan Kemal Kılıçdaroğlu, "Parlamenter sistemin güçlenmesi lazım" ifadesini kullandı. Millet İttifakı'nın ortağı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e de değinen Kılıçdaroğlu, "İttifakın kendi içindeki özel görüşmeleri kamuoyu ile paylaşmak kolay değil. Akşener, Başbakanlığa yakışır. Deneyimi vardır. Bakanlık da yapmıştır" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...