Tgrt Haber
20 Kasım 2021 00:11

Türk siyasetinde 50+1 tartışması sürerken üçüncü ittifak geliyor

Ankara siyasetinde gündemde yer alan 50 artı 1 tartışmasının dışında yeni bir iddia kulisleri hareketlendirdi. Cumhur ve Millet ittifakların dışında yeni bir ittifakın ismi kulislerde duyulmaya başlandı.

Türk siyasetinde 50+1 tartışması sürerken üçüncü ittifak geliyor
seçim,,ittifak,,ankara,,cumhur,,millet,

Ankara kulislerinde 50+1 tartışmaları devam ederken 2023 seçimlerine giden yolda Ankara kulislerinde yeni bir ittifakın ismi duyulmaya başlandı. Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi, (TİP) ve Sol Parti’nin Cumhur ve Millet ittifakına alternatif oluşturacak üçüncü ittifakı kuracağı iddia edildi.   

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE MUHALEFETİ DESTEKLEYECEKLER

Birleşenlerin ‘Sol İttifak’ adı altında toplanacağı iddia edilirken milletvekili seçimlerinde kendileri hareket edecekken Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin belirleyeceği ortak adayı desteklemesi ön görülüyor.  HDP, TİP ve Sol Parti’nin yanı sıra ilerleyen dönemde EMEK partisi gibi bazı sol partilerinde katılacağı konuşuluyor. HDP’den konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmezken Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ise 9 Kasım'da, üçüncü ittifaka ilişkin yaptıkları görüşmelerden çıkan sonuçları kamuoyu paylaşacaklarını söylemişti.

Türk siyasetinde 50+1 tartışması sürerken üçüncü ittifak geliyor

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...