Tgrt Haber
08 Ocak 2022 21:39

Omicron çıktı, Kovid-19 semptomları değişti! İşte en yaygın görülen 3 belirti

Kovid-19'un son varyantı Omicron, tüm dünyayı salgına karşı yeniden alarma geçirdi. Daha hızlı yayılan yeni varyant sonrası Türkiye'de de vaka sayılarında patlama yaşanırken, uzmanlar virüsün belirtilerinde de değişiklik yaşandığını açıkladı. Yapılan araştırmayla Omicron varyantının en sık görülen 3 semptomu belirlendi.

Omicron çıktı, Kovid-19 semptomları değişti! İşte en yaygın görülen 3 belirti
omicron,koronavirüs,belirti,semptom

Aşıların etkisiyle Kovid-19'un etkisi azalmaya başlarken, Güney Afrika'da ortaya çıkan ve giderek tüm dünyaya yayılan Omicron varyantı planları altüst etti. Diğer mustasyonlara kıyasla daha hızlı yayılan Omicron ile ilgili yapılan yeni bir araştırmada çarpıcı sonuçlar ortaya konuldu.

Şimdiye kadar koronavirüsün en sık görülen belirtileri yüksek ateş ve öksürük olarak öne çıkıyordu. Ancak İngiltere'de yapılan çalışmaya göre, en sık görülen belirtilerinde değişiklik yaşandı. Araştırmada, soğuk algınlığı belirtileri görülen kişilerin yüzde 51,3'ünün semptomatik koronavirüse yakalanmış olma ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çekildi.

OMICRON'UN EN SIK GÖRÜLEN 3 BELİRTİSİ

Araştırmanın sonuçlarına yer veren İngiliz Mirror gazetesi, Omicron varyantının en sık görülen 4 belirtisini aktardı. Buna göre; Omicron'da en yaygın görülen semptomlar; burun akıntısı, boğaz ağrısı ve baş ağrısı olarak belirlendi.

2 SEMPTOM DAHA VAR

Bunun dışında yapılan bir başka araştırmaya göre ise Omicron varyantının 2 farklı belirtisi daha olduğu belirtildi. Son bir aylık süreçte koronavirüse yakalanan kişilerde saç dökülmesi ve pembe göz (konjonktivit) görüldüğü tespit edildi.

BAKAN KOCA'DAN OMICRON UYARISI

Türkiye'de son 24 saatte 66 bin 237 yeni vaka tespit edilirken, 141 kişi hayatını kaybetti. Artan vakalarda Omicron varyantının etkisine dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Yeni varyantın bulaşma kabiliyeti yüksek. Vakalar içinden hastaneye yatırılarak tedavi edilmesi gerekenlerin oranı ise şu an düşük görünüyor. Yani, gelişmeler hastanelerimize aynı oranda yansımadı. Bu, Omicron varyantının hasta etmediği anlamına gelmez. Kendinizi koruyun" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...