Tgrt Haber
21 Ocak 2022 11:51

Soğuk yanığı nasıl geçer, soğuk ısırığına ne iyi gelir? Yüzdeki, eldeki buz yanığına ne iyi gelir?

Havaların soğuması ile birlikte elinde ve yüzünde yanma, kızarıklık, kuruluk hissedenler bu semptomların nasıl geçeceğini araştırmaya başladı. Buz yanıklarının, bir diğer adı ile soğuk ısırığının geçmesi için neler yapılması gerektiğini merak edenler için cilde iyi gelecek tedavi yöntemleri, soğuk havalarda ciltte oluşan kuruluk ve kızarıklık için evde doğal bitkisel kürler haberimizde...

Soğuk yanığı nasıl geçer, soğuk ısırığına ne iyi gelir? Yüzdeki, eldeki buz yanığına ne iyi gelir?
buz,soğuk,yanık,buz yanığı,soğuk ısırığı

"Buz yanığına, soğuk ısırığına ne iyi gelir, belirtileri nelerdir? Buz yanığınıgeçirmek için ne yapmak gerekir? Soğuk havalar sebebi ile elde, yüzde oluşan cilt yanıklarına ne iyi gelir?" sorularının cevabı araştırılmaya devam ediyor. Ülkemizin dört bir yanında devam eden kar yağışları ve etkili olan soğuk hava dalgası, birçok kişinin cildinde deformasyon oluşturuyor. Soğuk hava sebebi ile oluşan el kuruluğu, yüzde ve elde morarma, ciltte yaralanma nasıl geçer? Soğuk ısırığı, buz yanığı yaşayan kişiler ne yapmalı; ne yapmamalı? İşte, evde tedavi yöntemleri...

Soğuk yanığı nasıl geçer, soğuk ısırığına ne iyi gelir? Yüzdeki, eldeki buz yanığına ne iyi gelir?

SOĞUK ISIRIĞI VE BUZ YANIĞI NASIL GEÇER? 

Cildin özellikle de soğukla temas eden yerlerinde (el, yüz vb) başlayan kuruluk, kızarıklık, döküntü, morarma gibi belirtiler, kişilerin günlük yaşantısını da etkliyor.Cildinizde oluşan buz yanığı, cilt hücrelerindeki suyun donarak cildin yapısına zarar vermesine sebep oluyor. 

Kan damarlarının daralması ile yavaşlayan kan akışı, daha büyük hasarlara neden olabilmektedir. Soğuk ısırığı olarak bilinen buz yanığına çözüm arayanlar, evde bitkisel tedavinin nasıl yapılacağı araştırmaya devam etmektedir.

Soğuğa uzun süre maruz kalan ciltte oluşan yanığı geçirmenin yöntemleri:

  • Buz yanığını tedavisinde ilk olarak yapmanız gereken şey, cildinizin normal sıcaklığına geri dönmesini sağlamaktır. 
  • Buz yanığı oluşan bölgede, cilt direkt sıcak su ile temas ettirmemelidir, bölge ancak sıcaklık derecesi 30-35 derece olan suya değdirilebilir. Her bir ıslatma arasında 20 dakika ara vererek, gerekirse ıslatma işlemini tekrarlamaya devam edilir.
  • Tedavi esnasında, cildin soğuk ile teması kesilmelidir. Ilık su uygulamalarının yanı sıra battaniyenin altına girmek ve bölgeyi sıcakta tutmakta da fayda vardır. 
  • Buz yanığının oluştuğu bölge asla ovulmamalı, baskı yapılmamalı, ısıtmak için fiziksel dokunuşla bir müdahalede bulunulmamalıdır. 
  • Adım adım uygulanan bu müdahalalere rağmen uyuşuk, beyaz, soğuk ve sert bir cilt gibi ciddi doku hasarı belirtileri gelişirse ve devam ederse mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna gidilmelidir. 

Soğuk yanığı nasıl geçer, soğuk ısırığına ne iyi gelir? Yüzdeki, eldeki buz yanığına ne iyi gelir?

BUZ YANIĞININ (SOĞUK ISIRIĞI) BELİRTİLERİ NASIL ANLAŞILIR?

Güneş yanığına benzeyen buz yanığı, diğer yanık türlerine benzemektedir. Meydana gelen yanığın ardından cilt renginde bir değişiklik meydana gelebilir; cilt parlak kırmızı, sarı, mor ya da tamamen beyaz bir renge dönebilir. Yanığın başladığı bölgede şu belirtiler gözlemlenebilir:

  • Ağrı
  • Karıncalanma hissi
  • Kabarcıklar
  • Uyuşma
  • Kaşıntı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...