Tgrt Haber
17 Eylül 2021 14:15

Son dakika: A Milli Takım'da Kuntz dönemi

Son dakika: Türk A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör arayışı son buldu. Yapılan görüşmeler çerçevesinde prensip anlaşmasına varılan Alman teknik adam Kuntz ile Almanya Futbol Federasyonu arasındaki sözleşme fesh edildi. Almanya Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, "U21 Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un, Türkiye Milli Takımı'nı çalıştırabilmesi için mevcut sözleşmesinin son verilmesine karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Son dakika: A Milli Takım'da Kuntz dönemi
Almanya Futbol Federasyonu,Kuntz

Son dakika:Türkiye'nin dünya kupası eleme maçlarında deplasma Hollanda'ya 6-1 mağlup olmasının ardından başlayan kriz Şenol Güneş'in görevi bırakması ile sonuçlandı. Hollanda maçı sonrasında yaptığı basın açıklamasında 'İstifa edecek misiniz' sorusuna 'Gelmem için yalvardılar' ifadesini kullanan Şenol Güneş ile TFF arasındaki ipler koptu. TFF ile görüşme gerçekleştiren Şenol Güneş, karşılıklı anlaşarak yolları ayırdı. Bu gelişme sonrası A Milli Takım'da teknik direktör arayışları hız kazandı. Hamit Altıntop'un Milli Takım sorumluluğu görevine getirilmesi ile birlikte teknik adam arayışı başladı. Listesinde yer alan Löw'den olumsuz cevap alan Altıntop, hedefi Alman U21 Teknik Direktörü Stefan Kuntz'a çevirdi. Yapılan görüşmeler sonrasında Kuntz, İstanbul'a geldi ve TFF yetkilileri ile görüşme yaptı.

ALMANYA FUTBOL FEDERASYONU AÇIKLADI

Görüşmenin ardından Almanya'ya geri dönen Kuntz, TFF'den gelecek haberi bekledi. Görüşmelerin olumlu sonuçlanmasın ardından  Almanya Futbol Federasyonu U21 antrenörlüğü yapan Kuntz'un sözleşmesini fesih etti. TFF'nin 3 yıllık anlaşmaya vardığı Stefan Kuntz'un Türkiye'ye gelerek kısa süre içinde resmi sözleşme imzalaması bekleniyor. Alman teknik adamın ekibinde ayrıca Mustafa Doğan'ın olacağı öğenilmişti. Almanya Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, "U21 Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un, Türkiye Milli Takımı'nı çalıştırabilmesi için mevcut sözleşmesinin son verilmesine karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...