Tgrt Haber
12 Eylül 2014 18:18

TSYD ve Passolig ALS'ye destek için birarada

TSYD ve Passoligin, geliri ALS MNH Derneğine bağışlanmak üzere organize ettiği gösteri maçı, 29 Eylül Pazartesi günü Konya Büyükşehir Stadında yapılacak.

TSYD ve Passolig ALS'ye destek için birarada
TSYD, Passoligin, ALS, Konya Büyükşehir Stadı,

Müdürü Özgür Gündoğan, ALS MNH Derneği Başkanı İsmail Gökçek ve eşi Adalet Gökçek ile 2009 yılında vefat eden eski futbolcu Sedat Balkanlının eşi Şükran Balkanlı katıldı. Eski futbolcular Pascal Nouma, Hakan Ünsal ve teknik direktör Ahmet Akcan da tanıtım toplantısına katılarak organizasyona destek verdi. Oğuz Tongsir, TSYD olarak böylesine önemli bir organizasyonda yer almaktan gurur duyduklarını belirterek, "Geliri ALS MNH Derneğine aktarılacak karşılaşma yalnızca ilk adım. Bir maçla yetinmeyeceğiz. ALS hastaları için çeşitli illerde, çeşitli organizasyonlar yapmayı planlıyoruz" dedi. Passo Genel Müdürü Özgür Gündoğan da, ALS hastalığıyla ilgili son dönemde dünya çapında önemli bir farkındalık başladığını vurgulayarak, "Nihayetinde, her şey insanlar için. Bu sloganla yola çıktığımızda, toplumdaki diğer konulara ve problemlere gözlerimizi kapatamayız. Bir kova buz kampanyasının yetmeyeceğini düşündük. Dolayısıyla Passolig olarak, elimizden gelen bütün katkıyı vereceğiz. Konya Büyükşehir Stadındaki gösteri maçı bir ilk, bir başlangıç olacak. İnanıyoruz ki bundan sonra diğer şehirlerde de bu tip aktiviteler düzenlenerek, farkındalık en üst boyuta çıkar ve derneğimize önemli maddi katkılar sağlamış oluruz" diye konuştu. Adalet Gökçek de, "Sizlerin sayesinde, ALS Derneğini de tanıtmış olacağız. Bu hastalık gerçekten çok zor bir hastalık. Hasta için de çok zor, ona bakan için de, aynı zamanda çok da külfetli. Herkese, desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı. Sedat Balkanlının eşi Şükran Balkanlı ise, "Bir kova buz" kampanyasının farkındalığı artırdığını, fakat maddi anlamda büyük bir gelir sağlamadığını belirterek, "İnşallah bundan sonra herkes daha duyarlı olacak. Biz, bu hastalıkla mücadele etmeye 1997 yılında başladık. 2009 yılında ise eşim Sedat Balkanlı vefat etti ama ALS hastalığından dolayı değil. 2001 yılında kurduğumuz ALS MNH Derneğini duyurmak için elimizden geleni yaptık fakat çok fazla başarılı olamamışız. Bir kova soğuk su, her şeyi değiştirdi diyelim. Bizleri silkeledi ve uyandırdı. Passoligin imza attığı bu projenin devamının geleceğine inanıyorum" ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından katılımcılar ve basın mensuplarına, ALS MNH Derneği tarafından hazırlanan özel tanıtım filmi seyrettirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...