Tgrt Haber
28 May 2021 13:51

Juventus'ta Andrea Pirlo dönemi sona erdi

Juventus, teknik direktörü Andrea Pirlo’nun İnter tarafından sonlandırılan şampiyonluk serisi sonrası yollarını ayırdı.

Juventus'ta Andrea Pirlo dönemi sona erdi
Juventus,Andrea Pirlo,Seri A,İnter,Şampiyonluk

Sezonu büyük bir hayal kırıklığıyla tamamlayan Juventus, sosyal  medya hesaplarında yaptığı paylaşımla duyurdu. Kulübün yaptığı açıklamada, Andrea Pirlo’ya teşekkürler edildi ve birlikte geçirilen zamanın çok özel olduğu vurgulandı.
Pirlo’nun dünya futbolunnun simge isimlerinde olduğu ve göreve geldikten sonra koronavirüs salgınında kendi becerilerini bilerek cesaret gerektiren bir işe kalkıştığı aktarıldı.

Juventus, yollarını ayırdığı teknik direktör Andrea Pirlo’ya kariyerinin başarılı geçeceğine inandıkları ve şans diledikleri aktarıldı.

ŞAMPİYONLUK SERİSİ SONA ERDİ

42 yaşındaki Pirlo, 2020-2021 sezonu başında Juventus'ta görevine son verilen teknik direktör Maurizio Sarri’nin yerine teknik direktörlüğe getirilmişti. Pirlo yönetiminde Juventus'un, 9 sezondur süren ligdeki şampiyonluk serisi sona erdi. Siyah-beyazlı takım, Serie A'da sezonu 38 maçta 23 galibiyet, 9 beraberlik ve 6 yenilgi alarak 4. sırada tamamladı.

YENİDEN ‘MASSİMİLİANO ALLEGRİ’

Pirlo idaresindeki Juventus, 2020 İtalya Süper Kupası ile 2020-2021 İtalya Kupası'nı kazanma başarısı göstermişti. İtalyan spor basınında çıkan haberlerde, Juventus'un teknik direktörlüğe iki sezon aradan sonra yeniden Massimiliano Allegri'yi getireceği ileri sürüldü.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...