Tgrt Haber
22 Nisan 2022 11:58 - Güncelleme : 22 Nisan 2022 11:59

Android kullanıcıları dikkat: Bu uygulama pilinizi hızla tüketiyor

Android kullanıcılarının son zamanlarda önemli bir pil sorunu yaşadığı bildirildi. Yaşanan bu sorunun ana sebeplerinden biri belli oldu. Bakın hangi uygulama pili gizlice tüketiyor...

Android kullanıcıları dikkat: Bu uygulama pilinizi hızla tüketiyor


Akıllı telefonlarda kullanılan uygulamalar bazen pil ve RAM düşmanı olabiliyor. Özellikle arka planda çalışan sosyal medya uygulamaları da oyunlarda yine pil düşmanıdır. 

Ancak yakın zamanda ortaya çıkan bir hata, çok güvenilir bir uygulamanın gizli gizli pil tükettiğini gösteriyor. Milyonlarca kullanıcı, Google’ın bir uygulamasından dolayı hızlı pil tüketimi ile karşı karşıya.

GOOGLE MESAJLAR UYGULAMASINA DİKKAT

Google’ın popüler mesajlaşma uygulamasında pili hızla tüketen bir hata ortaya çıktı. Android telefonların kamera uygulamasını arka planda çalıştıran uygulama, tam bir pil düşmanı gibi cihazı olumsuz etkiliyor.

Android kullanıcıları dikkat: Bu uygulama pilinizi hızla tüketiyor

Güvenilir kaynaklardan 9to5Google, Android cihazlarda kullanılan Google Mesajlar uygulamasının arka planda kamerayı çalıştırdığını bildirdi. Kullanıcılar da son aylarda pil tüketiminden şikayet ederken, bunun ilk nedenlerinden biri Google Mesajlar uygulaması oldu.

Pil tüketim istatistiklerine bakan kullanıcılar, kendi istekleri doğrultusunda çalıştırmadığı halde kameranın yoğun bir pil kullanım oranına sahip olduğunu gördüler. Saatlerce açık olarak görünen kamera, Google’ın mesajlaşma uygulaması tarafından arka planda kullanılıyor. 

Uzmanlara göre bu sorun, Google Mesajlar uygulamasının fotoğraf göndermeye izin veren özelliğinde yatıyor. İzinler sağlandığı sürece mesajlaşma uygulaması, fotoğraf çekip gönderebilme yeteneğine sahip. Ancak bunun arka planda ciddi pil tüketimine sahip olması kullanıcıların şikayet etmesine neden oldu.

PEKİ ÇÖZÜM NEDİR?

Google Mesajlar uygulaması pili hızla tüketirken, basitçe yapacağınız bir ayar bu sorunun önüne geçici de olsa geçecektir. İlk olarak yapmanız gereken Mesajlaşma uygulamasını ‘’Son Uygulamalar’’dan kapatmak. 

İkinci aşamada ise "Ayarlar" > "Uygulamalar" > "Mesajlaşma" > "İzinler" altındaki "Kamera"dan "İzin verme"yi seçerek Mesajlaşma Uygulamasının kameraya erişim iznini kapatabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...