Tgrt Haber
26 Aralık 2013 14:54

Apple'a şok ceza

Tayvan Adil Ticaret Komisyonu, ABD'li teknoloji devine şok bir ceza verdi.

Apple'a şok ceza
Wall Street Journal'ın haberine göre,Apple'ın, Tayvanlı 3 telekomünikasyon şirketi, illegal olarak müdahale ettiğini belirleyen,20 milyon Tayvan Doları (yaklaşık 670 bin ABD Doları) ceza kesti,apple,sok ceza,

Wall Street Journal'ın haberine göre; Apple'ın, Tayvanlı 3 telekomünikasyon şirketinin iPhone fiyatlandırmalarına illegal olarak müdahale ettiğini belirleyen kurul Apple'a 20 milyon Tayvan Doları (yaklaşık 670 bin ABD Doları) ceza kesti. Adil Ticaret Komisyonu'nun tespit ettiği elektronik posta yazışmalarına göre telekom şirketilerinin iPhone'ları piyasaya sürmeden önce fiyatlandırma politikalarını Apple'a danıştığı ve fiyatlar için onay beklediği görülüyor.
Serbest piyasaya bu tür müdahaleleri kabul etmeyen Komisyon'a karşı Apple'ın kararı üst mahkemeye götürme hakkı bulunuyor. Apple, üst mahkemede de davayı kaybederse ödeyeceği toplam ceza 1.7 milyon dolara kadar ulaşabilir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...