Tgrt Haber
05 May 2021 23:48

Apple'in tanıtımını yeni yaptığı AirTag'de "çok katlı bina" sorunu çıktı

Dünyanın en değerli markası olarak kabul edilen Apple'ın kısa bir süre önce tanıtımını yaptığı AirTag'i satın almayı düşünüyorsanız haberimizi okumanızda fayda var. Çünkü, Apple'in AirTags'inde "çok katlı bina" sorunu ortaya çıktı... İşte tüm detaylar..

Apple'in tanıtımını yeni yaptığı AirTag'de "çok katlı bina" sorunu çıktı
Apple,AirTag,çok katlı bina sorunu,AirTag konum belirleme sorunu,AirTag ücretleri,Türkiye Apple,Apple Telefon

Apple'ın kısa bir süre önce tanıttığı yeni ürünleri ile ilgili yaptığımız; "Apple'ın yeni ürünleri görücüye çıktı" başlıklı haberde "AirTag"ı satın almayı düşünüyorsanız beklemenizde fayda görüyoruz. Çünkü, Apple'ın AirTags'ında yeni bir sorun ortaya çıktı. 

AirTag Nedir?

Dünya teknoloji devi Apple'ın "Kaybetme alışkanlığınız kayboluyor," sloganıyla tanıtımını yaptığı "çiçeği burnunda" ürünü; "AirTag", bildiğiniz gibi başka elektronik eşyalarla senkronize ettiğinizde o eşyanın konumunu takip etme imkanı sağlayarak kaybolmasını önleyen küçük bir cihaz olarak tanıtımı yapılmıştı. Söz konusu "Bul" uygulaması sayesinde Apple'ın AirTag'ı başka elektronik cihazlarınızı takip edebiliyor, sadece eşyaların değil, ailenizin ve arkadaşlarınızın nerede olduklarından da anında haberdar olabiliyorsunuz.

Ancak cihazı kullananlar AirTag'da çok katlı bir binada kullanılamadığını fark ettiler.

AirTag'da Sorun Ne?

Apple'in tanıtımını yeni yaptığı AirTag'de

XDA Developers'ın yapmış olduğu inceleme sonrasında yayınlanan bu rapora göre Apple AirTag'lerin çok katlı binaların apartıman dairesinde çalışmadığını ve konum belirlemede zorluk çektiği belirtilirken, sorunun çözümü ile ilgili henüz bir iyileştirme ya da güncelleme çalışması olmadığını açıkladı.

Henüz ülkemizde satışa çıkmayan Apple AirTag için hemen satın almamanızı öneriyoruz. En azından bu sorun ortadan kalkana kadar sabırla beklemenizi tavsiye ediyoruz... 

Diğer taraftan, ülkemizde satış fiyatı olarak 299 TL olarak belirtilen AirTag'in sadece iPhone'larda çalıştığını tekrar hatırlatmış olalım.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...