Tgrt Haber
26 Mart 2024 23:08 - Güncelleme : 26 Mart 2024 23:10

Bayraktar TB3 bir kez daha başardı! 25. uçuş görüntüleri yayınlandı 

Türkiye'nin savunma sanayisindeki ilerlemeleri, uluslararası alanda ilgi çekmeye devam ediyor. BAYKAR'ın yerli ve milli imkanlar ile üretilen silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB3'ün 25'nci uçuş testini başarıyla gerçekleştirdiğini duyurdu.

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber

Yerli ve milli kaynaklarla geliştirilen silahlı insansız hava araçları (SİHA), dünya çapında çeşitli çatışma bölgelerinde elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor.

Özellikle katlanabilir kanatları sayesinde TCG Anadolu gibi kısa pistlerden havalanıp inebilecek kapasitede olan TB3 SİHA'nın, yeni bir testi daha başarıyla geçtiği bildirildi.

BİR TEST DAHA BAŞARIYLA GEÇİLDİ 

İlk uçuşunu 27 Ekim tarihinde yaptıktan sonra art arda performans testlerinden geçen Bayraktar TB3 SİHA, 20'nci Sistem Tanımlama Performans Testi'ni de başarıyla geçti. Bayraktar TB3'ün toplam uçuş saati ise 196 saate ulaştı.

Bayraktar TB3 bir kez daha başardı! 25. uçuş görüntüleri yayınlandı  - 1. Resim

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan BAYKAR Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Türk Havacılığının Altın Çağı Bayraktar TB3 25. Test Uçuşu" dedi. 

Bayraktar TB3 bir kez daha başardı! 25. uçuş görüntüleri yayınlandı  - 2. Resim

Bayraktar uçuş anına ilişkin görüntüleri de paylaştı. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...