Tgrt Haber
01 Ağustos 2022 12:15 - Güncelleme : 01 Ağustos 2022 12:36

Dolandırıcılar yine iş başında: Bu yöntemle binlerce kişiye kandırıyorlar, aman dikkat!

SMS dolandırıcıları yine iş başında. Kripto piyasası Türkiye’de sıkça kullanılırken, insanları tuzağa düşürecek yeni bir yöntem tespit edildi. Usdt bbc com ile kullanıcıyı tuzağa düşürüyorlar. İşte bilmeniz gereken her şey…

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
Dolandırıcılar yine iş başında: Bu yöntemle binlerce kişiye kandırıyorlar, aman dikkat!
virüs,dolandırıcılık,kripto

Dolandırıcılar, sosyal medya ve SMS üzerinden masum kişileri tuzağa çekmeye devam ediyor. Her gün yüzlerce yöntemle akıllı telefonlara sızmayı amaçlayan hackerlar, bu kez de farklı yönteme başvurdu. SMS ile binlerce kişi kandırılırken, buna bir yenisi daha eklendi.

Özellikle son zamanlarda Türkiye’deki bazı kişilere, ‘USDT BBC com’ ile ilgili kafa karıştırıcı mesajlar gelmeye başladı. Kullanıcıları tuzağa çekecek bu yöntem, dolandırıcıların verilerinize erişip kötü amaçla kullanmasına neden oluyor. Peki nedir bu USDT BBC com?

DOLANDIRICILARIN YENİ YÖNTEMİ: USDT BBC COM

Başta finans siteleri olmak üzere bazı sitelere giriş yaptığınız zaman x bir dosya da programı aygıtlara bağlamadan çeşitli para hilelerin olduğunu fark edeceksiniz. İşte son günlerde oldukça popüler olan dosyalardan birisi de USDT BBC Com. Hem SMS hem de internet sitelerinde görünen yeni dolandırıcılık, paralarınızın çalınmasına neden oluyor.

Dolandırıcılar yine iş başında: Bu yöntemle binlerce kişiye kandırıyorlar, aman dikkat!

USDT BBC kullanıcıları için para hilesi yaptığını ileri süren web siteleri mevcut. Bu tarz sitelere giriş yaptığınız zaman sizden kişisel bilgilerinizi istiyor ve ne istediğini soruyor. Öncelikli olarak isim soyisim alanını dolduruyor ardından da almak istediğiniz elmas tutarını giriyorsunuz. Gönder seçeneğine tıkladığınızda ise yeni bir pencerede farklı bir bekleme bölgesi açılıyor. Bu kısımda elmaslar hesabınıza aktarılıyor gibi yazılar çıkıyor. Oyuncu ilgili ekrana ulaştığında para hilesinin kullanımda olduğunu ve oyun profillerine bu elmasların ileteceğini öngörüyor.

Dolandırıcılar yine iş başında: Bu yöntemle binlerce kişiye kandırıyorlar, aman dikkat!

Sonrasında ise elmas gönderim işleminin tamamlanmadığını ve çeşitli engellerle karşılaşıldığının aktarıldığı bir uyarı karşımıza çıkıyor. Akabinde ise size bu onay işleminin elle yapılmasının gerektiğini söylüyor. Tam bu anda dolandırıcılık devreye girdiği iddia ediliyor. Kısacası telefon numaranıza gelen kodu ilgili kısma yazdıysanız paranız gitmiş oluyor ve bu ne olduğu belirsiz sisteme kayıt olmuş oluyorsunuz. Oyunları hileli bir şekilde oynamak isterken de bu sitelerin avı olabilirsiniz. Dikkat etmekte fayda var.

Eğer sizler de bu ve benzeri mesajlar alıyorsanız, aşağıda yer alan yorumlar kısmından paylaşarak diğer kullanıcıların dolandırılmasının önüne geçebilirsiniz. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ersin31 Mart 2023 15:42

Evet bu mesaj banada geldi etraf dolandırıcı dolu

Fırat 19 Mart 2023 13:08

Banada geldi mesaj Tony68 büyük bir. Miktar bakiye var bilgi girmedim girmem

Cihan 27 Şubat 2023 08:20

Banada geldi bunlar nasil engellenemiyor o zaman dvlette teşvik ediyor bunlara

Miraak13 Ekim 2022 14:50

Banada haberde yazılanın aynısı geldi. Korkmayın sakın. Herkese aynı anda gönderilen mesajlar %99 dolandırıcılıktır. Yabancı numaradan niye geliyor diye sorarsanız. Yurt dışı kaynaklı yurt içi telefon numarası kullanıyorlar. Yani gerçek telefon numarasını gizlemek amacıyla yapılmış sahte numara kullanıyorlar. Operatör şirketlerinin bu tür mesajlara izin vermemesi gerekiyor.

Rümeysa 3 Eylül 2022 11:31

05488532781bana da bu numaradan geldi yeni hesabınız gibicesinden bundan önce dershanede böyle bir şey atınca tıkladım giriş yaptım dedim dershane bana para mı yüklemiş sonra hemen cikis yapıp kapattım ama bir şey olur mu?

Mahmut23 Ağustos 2022 13:42

Usdtruser.com diye benzer dolandırıcı mesajı geldi

Dk22 Ağustos 2022 15:20

Mesaj bana da geldi, +453157082203 diye başlayıp devam eden bir numara, büyük ihtimal dolandırıcılık. Usdt vip filan diyor sakın tıklamayın linklere.

Ayten 22 Ağustos 2022 12:06

Bu mesaj banada geldi spam olarak mesajı okuyunca araştırdım dolandırıcılık deniyor siteye bile girmedim aman dikkat edin

Mahmut19 Ağustos 2022 14:17

Bu mesaj banada ustdustrc.vıp olarak geldi. Açmadan sildim.

Abdulrezzak 14 Ağustos 2022 14:25

Bu mesej bana da geldi linke girdim isim soy isim sordu geri çıktım.Dikakatli olalım lütfen.

CTR 7 Ağustos 2022 15:13

Aynı mesaj geldi, ne olduğunu anlamak için araştırınca da dolandırıcı olduklarını anladım

Arnavut 29.07 2022 29 Temmuz 2022 10:24

Bu mesaj banada yollandi 286900 usd olarak arastirdim bos cikiyor dolandirici yani

Samed26 Temmuz 2022 15:11

Mesajın aynısı bana geldi siteye girip gelen bilgileri yazdım ve sisteme girdim girdikten sonra bir işlem yapmadan çıktım

Sonraki Haber Yükleniyor...