Tgrt Haber
20 May 2023 14:35 - Güncelleme : 27 Şubat 2024 16:06

Fotoğraftaki karalanmış bir metni nasıl okuyabiliriz? İşte çok basit yöntem!

Birisi size fotoğraf gönderdi ama asıl önemli olan yerin siyah renkle karalanmış olduğunu mu fark ettiniz? Bunu düzeltmenin çok basit bir yöntemi var. Fotoğraftaki karalanmış yazıyı görme içeriğimizde bu konuya değindik.

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
Fotoğraftaki karalanmış bir metni nasıl okuyabiliriz? İşte çok basit yöntem!
karalanmış metni görme,karalanmış yeri okuma,iphone,android,teknoloji

Bazen belirli bir alanı karalanmış bir fotoğraf alırsınız. Normal şartlarda fotoğraftaki karalanmış metni okuma imkânı sağlayan herhangi bir uygulama bulunmuyor. Ancak akıllı telefonlarda bulunan bir özellik sayesinde bunu kolayca yapabilirsiniz.

Karalanmış yazıyı görme yöntemi üstü çizili metinleri okumanızı sağlar. Ayrıca karalanmış fotoğrafı görmek için de bu yöntemi kullanabilirsiniz. İster metin, ister herhangi bir obje, ne olduğu fark etmeksizin görseldeki karalanmış alanı görmek için ışık, kontrast, parlaklık gibi ince ayarlarını kurcalayacağız.

KARALANMIŞ YAZIYI GÖRME

Görselin parlaklığını ve gölgesini artırıp kontrast oranını düşürdüğünüzde siyah alanın da rengi açılmaya başlar. Bu sayede karalanmış metin ya da fotoğraf net bir biçimde açığa çıkar.

Aşağıdaki yöntemi uygulayarak bu işlemi yapabilirsiniz.

  • Fotoğraflar uygulamasına girin ve karalanmış metni okumak istediğiniz görseli açın.
  • Sağ üst köşedeki "Düzenle" simgesine tıklayın.
  • Ardından sırasıyla; POZLAMA: 100, PARILDAMA: 100, IŞIKLI ALANLAR: 100, GÖLGELER: 100, KONTRAST: -100 olacak şekilde ayarlayın.

Fotoğraftaki karalanmış bir metni nasıl okuyabiliriz? İşte çok basit yöntem! - 1. Resim

Aynı işlemi metin yerine fotoğrafın başka bir alanına da uygulayabilirsiniz. Unutulmaması gereken nokta; bu işlem genellikle iPhone'da geçerli olmakla birlikte maalesef her Android telefonda ve tüm fotoğraflarda çalışmıyor. Dolayısıyla yukarıda anlatılan yöntemin işe yaramama ihtimalini göze almak gerekiyor.

KARALANMIŞ METNİ OKUMA UYGULAMASI VAR MI?

Hayır. Karalanmış metni okumayı sağlayan bir site veya uygulama mevcut değil. Olsa bile her telefonda ve bütün fotoğraflarda işe yaramayacaktır. Yine de karşınıza karalanan yeri görme özelliği sunduğu iddia edilen bir uygulama çıkarsa şansınızı deneyebilirsiniz.

Öte yandan her uygulamaya güvenmemenizde de fayda var. Temkinli olmaya özen gösterin.

KARALANMIŞ YERİ GÖRME - ALTERNATİF YÖNTEM

Alternatif olarak bir yöntem daha var. Instagram uygulamasını açın ve yeni gönderi ikonuna tıklayarak karalanmış fotoğrafı ekleyin. Ardından "Düzenle" sekmesine gelin ve parlaklık, kontrast, sıcaklık ayarlarını yukarıda belirtildiği gibi artırın veya azaltın. Bu şekilde deneme yanılma yoluyla fotoğrafta karalanmış yeri görebilirsiniz.

Kaynak: TGRT Haber

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...