Tgrt Haber
15 May 2021 07:45

Gizlilik ilkesi yürürlüğe girdi: WhatsApp'tan yeni açıklama

Whatsapp'tan yeni açıklama (Gizlilik ilkesi) WhatsApp, gizlilik ilkesi ve hizmet şartlarında güncelleme yaptı. Yeni güncellemenin ardından yürürlüğe girmesinin ardından mesajlaşma uygulaması yeni bir açıklama yaptı.

Gizlilik ilkesi yürürlüğe girdi: WhatsApp'tan yeni açıklama
whatsapp,gilzilik ilkesi

Facebook’un bünyesinde olan WhatsApp, kişisel verileri ihlal eden gizlilik ilkesi ile ilgili verdiği kararı 15 Mayıs’a kadar uzatmıştı. Sürenin dolmasıyla birlikte gizlilik ilkesi ve hizmet şartlarındaki güncelleme 15 Mayıs’ta yürürlüğe girdi. Son güncellemesine ilişkin bir paylaşım yapan WhatsApp, mesajında “hesabınızı silmeyeceğiz” ve kişisel verileriniz göremiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yeni güncellemenin ardından kullanıcıların tepkilerine karşı WhatsApp, sosyal medya uygulaması Twitter’dan bir paylaşım yaptı.

WHATSAPP'TAN YENİ GÜNCELLEME AÇIKLAMASI
WhatsApp, yaptığı paylaşımda "Hayır, kişisel mesajlarınızı göremiyoruz. Hayır, hesabınızı silmeyeceğiz. Evet, istediğiniz zaman kabul edebilirsiniz." İfadelerine yer verdi.

Gizlilik politikası ve şartları ile ilgili yeni bir güncelleme yapacağını duyurmasının ardından kullanıcılardan gelen tepki karşı WhatsApp, yeni güncellemeyi 15 Mayıs’a erteleyerek yapılan değişikliği kullanıcılara açıklamak için süre kazanmıştı.

ÇOK SAYIDA KULLANICI WHATSAPP'I TERK ETTİ

WhatsApp’ın bu güncelleme kararına karşı Türkiye’de çok sayıda kişi diğer alternatiflere yöneldi. WhatsApp, başta BİP, Telegram ve Signal olmak üzere Türkiye’deki kullanıcılarını bu uygulamalara kaptırmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...