Tgrt Haber
22 Haziran 2022 10:10 - Güncelleme : 22 Haziran 2022 10:14

Google Haberler, Yeni Tasarımı ve Konu Özelleştirmeleriyle Güncellendi

Google'ın popüler haber uygulaması Google Haberler, uzun bir aradan sonra büyük değişiklik aldı. Pek çok konuyu tek bir çatı altında toplayan değişiklik, şu anda herkes tarafından kullanılabilir.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Google News
Google Haberler, Yeni Tasarımı ve Konu Özelleştirmeleriyle Güncellendi
teknoloji,google

Google, sahip olduğu popüler uygulama ve hizmetleri sürekli olarak güncelleyerek daha iyi hale getiriyor. Şirketin hemen hemen her konuyla ilgili bir hizmeti bulunurken, bunların arasından Google Haberler ise oldukça popüler.

Kullanıcıların kolayca gündemi takip edeceği, bildirimler alacağı ve dilediği kaynağı özel olarak takip edebileceği Google Haberler, milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Google, hem arama sayfası hem de diğer algoritmalarıyla ilgili önemli güncellemeler yaparken, şimdi ise yeni bir tasarım değişikliği ile epey ses getirdi.

GOOGLE HABERLER YENİ TASARIMLA GÜNCELLENDİ

Yeni güncellemeyle Google Haberler artık çok daha iyi. Öyle ki teknoloji devinin haber servisi, masaüstü sitesinde aldığı güncellemeyle yerel, en çok tıklanan ve Brifinginiz'i tek bir sayfada topluyor.

Google Haberler, Yeni Tasarımı ve Konu Özelleştirmeleriyle Güncellendi

Eski masaüstü sürümde oturum açmış kullanıcılar, Google Haberler'de yanda yer alan hava durumu widget'ıyla beraber başlıklar bölümünü görebiliyordu. Dünya, Sizin İçin ve Yerel Haberler bölümleri ise aşağı kaydırarak ya da kenar çubuğu aracılığıyla görünebiliyordu. Ancak yenilenen tasarımla tüm bunlar bir araya geliyor.

Masaüstünde yapılan son güncelleme ile Google Haberler, Yerel Haberler ve En çok tercih edilenler gibi sütunlarla suyum sağlamak için tüm konuları kenar çubuğundan ekranın üst kısmına taşıyor. Yukarıdaki ekran görüntüsü de zaten yapılan değişiklikleri açıkça gösteriyor.

Öte yandan eski sürüme nispeten Hava durumu widget'ı, ekranın sağ üst köşesinde küçük bir yer kaplayacak şekilde dizayn edildi. Peki Google bu konuyla ilgili ne dedi?

"Bu değişiklik, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılara yerel haberleri sunmamızın en son yoludur. Geçen yıl, Google Arama'daki bir özelliği genişlettik, böylece Google yerel haber kapsamı bulduğunda dünyanın dört bir yanındaki okuyucular artık yerel haber öykülerinden oluşan bir atlıkarınca görebiliyor. Bu, aynı zamanda yerel haberleri görmeyi de daha çok kolaylaştırıyor. ''

Şu anda Türkiye'de de kullanıma sunulan yeni Google Haberler, orijinallik için doğrulanmış değerlendirmeyi gösteren bir Doğruluk Kontrolü bölümüne de sahip. Google bu alanda önemli çalışmalar yapıyor ve doğru içerikler için de denetimi artırıyor.

 

Kaynak: Google News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...