Tgrt Haber
21 Nisan 2022 11:50 - Güncelleme : 21 Nisan 2022 12:10

Güneş tutulmasını bir de Mars’tan izleyin: İşte Nasa tarafından paylaşılan görüntüleri

Nasa'nın 400 günden fazla Mars'ta görev yapan Perseverance gezgini, güneş tutulmasını bugüne kadarki en net haliyle görüntüye aldı. Güneş tutulmasını bir de Perseverance'in kamerasından izleyin...

Güneş tutulmasını bir de Mars’tan izleyin: İşte Nasa tarafından paylaşılan görüntüleri

Nasa’nın Mars’taki yaşam belirtilerini araştırmak için gönderdiği Perseverance aracı, bu kez ihtişamlı bir ana şahit oldu. Güneş tutulmasını videoya alan Perseverance, Mars’ta güneşin nasıl tutulduğunu en net haliyle Nasa’ya iletti.

2006 gibi erken bir tarihte de benzer durum yaşanmıştı. O dönem Mar araştırmalarında görevli Sprit ve Opportunity Phobos'un güneşin önünden geçerken oluşturduğu güneş tutulmasını fotoğraflayarak güzel bir ana şahitlik yapmıştı. Yıl 2022’yi gösterirken bir görüntü de Nasa’nın Perseverance gezgini tarafından geldi.

GÜNEŞ TUTULMASI MARS’TAN GÖRÜNTÜLENDİ

Nasa’nın üst düzey donanıma sahip Mars gezgini, güneş tutulmasını Mars’tan en net haliyle görüntüledi. Güneş tutulmasını ayrıntılı bir şekilde videoya alan gezgin, Phobos'un güneşin önünde sallandığını da açıkça gösteriyor. Aşağıdaki videodan güneş tutulmasına bir de Mars yüzeyinden göz atabilirsiniz. 

Nasa’nın Mars için görevlendirdiği Perseverance gezgini, 18 Şubat 2021 tarihinde uzaya gönderildi. 400 günden fazladır Mars’ta görev yapan gezgin, yaşam belirtilerini araştırıyor ve elde ettiği görüntüleri de Nasa’ya iletiyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...