Tgrt Haber
30 Haziran 2020 15:01

Hindistan, Çin ile bağlantılı uygulamaları yasaklıyor

Hindistan'ın Çin ile bağlantılı 59 mobil uygulamaya yasak getirdiği bildirildi.

Hindistan, Çin ile bağlantılı uygulamaları yasaklıyor
çin,

Hindustantimes'ın haberine göre, Hindistan İletişim, Elektronik ve  Bilgi Teknolojileri Bakanlığı, ulusal güvenlik gerekçesiyle Çin ile irtibatlı 59  cep telefonu uygulamasını yasakladı.
 
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, engellenen Çin menşeli 59  uygulamanın "Hindistan'ın egemenliği, bütünlüğü, savunması, güvenliği ve kamu  düzenine karşı zararlı faaliyetlerde bulunduğu" belirtildi.
Hindistan tarafından yasak getirilen Çinli uygulamalar arasında  TikTok, CamScanner, Share it, We chat, UC tarayıcı, Xender ve Clean-master da  bulunuyor.
 
Söz konusu uygulamaların kullanıcıların bilgilerine erişiminin  bulunduğu ve Hindistan halkının kişisel bilgilerini başka ülkelerin ve kişilerin  kullanımına sunabileceği kaydedildi.
 
Çinli teknoloji şirketleri, kullanıcı bilgilerinin gizliliğini ihlal  etmekle suçlanıyor.
 
ABD'de "kullanıcı bilgilerinin gizliliğini ihlal ederek bunları el  altından Çin'e sattığı" iddiasıyla sosyal paylaşım sitesi TikTok'a dava  açılmıştı.
 
ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien  ise Çin bağlantılı şirketlerin komünist partisinin çıkarlarına hizmet ettiğini  iddia etmişti.
 
O’Brien, Çin teknoloji şirketleri vasıtasıyla Komünist Parti'nin  kullanıcıların hareketleri, satın alma davranışları, sağlık bilgileri, sosyal  medya gönderileri ve kişisel bilgilerini topladığını öne sürmüştü.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...