Tgrt Haber
13 Ocak 2022 17:04

Instagram Hikayeleri değişiyor! İşte yeni tasarımı

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından Instagram, Hikayeler için yeni bir özelliği test etmeye başladı. Meta'ya ait şirket bu kez de TikTok benzeri bir yenilik üzerine çalışıyor.

Instagram Hikayeleri değişiyor! İşte yeni tasarımı
Instagram

Sosyal medya devi Instagram, uygulama içi yeni özellikleri test etmeye devam ediyor. Meta’ya ait şirket son olarak gönderilerin sıralanmasıyla ilgili bir yeniliği test ederken, bugün ise Hikayeler için başka bir yeniliği de test ettiği ortaya çıktı.

Instagram, getirdiği son yeniliklerin çoğunu ezeli rakibi TikTok’tan kopyalıyor. Kıyasıya rekabette öne geçmek isteyen şirket, bu kez de kullanıcılara dikey Hikayeler sunmaya hazırlanıyor. İşte detaylar...

INSTAGRAM, DİKEY HİKAYELERİ TEST EDİYOR

Instagram Hikayeleri’nde görülen dikey kaydırma işlevi, kullanıcıların tıpkı TikTok’taki gibi Hikayeler arası geçiş yapmalarına olanak sağlayacak. Daha önce sağ ve sola kaydırılan Hikayeler, yeni güncellemeyle birlikte artık yukarı aşağı kaydırılacak. 

Test edilen özelliğe genel olarak bakıldığında akla ilk olarak TikTok geliyor. Kullanıcı kitlesini artırma hedeflerinde adım adım ilerleyen Instagram, Hikayeler’de yaptığı değişiklikle de rakibine göz dağı verecek. 

Instagram’ın yeni Hikaye tasarımı, şu anda dünyada birkaç ülkede test ediliyor. Kaynaklar bu özelliğin ilk olarak Türkiye’de test edildiğini belirtirken, yine Brezilya’daki bazı kullanıcılar da söz konusu yeniliğin test edildiğini bildirdi.  Yeni tasarıma geçilecek tarih hakkında şimdilik net bir bilgi yok. Ancak çeşitli ülkelerde test edilen bu yeniliğin, çok geçmeden kullanıcılara ulaşması bekleniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...