Tgrt Haber
02 Şubat 2022 12:35 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 12:43

Instagram TikTok'u takip ediyor: 60 saniyelik sınırlama uzuyor

Instagram, TikTok benzeri başka bir özelliği daha test ediyor. Şirket, Reels süresini uzatmak için çalışmalara başladı.

Instagram TikTok'u takip ediyor: 60 saniyelik sınırlama uzuyor
Instagram,Instagram giriş

Sosyal medya uygulamaları yeniliklerle güncellenmeye devam ediyor. TikTok, Instagram, Facebook ve daha pek çok uygulama yepyeni özelliklere kavuşuyor. Bilindiği üzere Meta, kısa süre önce Instagram ve Facebook uygulaması için yeni 3D avatarları kullanıma sundu.

Instagram, genellikle en büyük rakibi TikTok'un özelliklerini kopyalamasıyla biliniyor. Şirket, 2022'de de bunu devam ettirecek. Görünüşe bakılırsa Instagram'ın yeni özelliği, kullanıcılara yine TİkTok'u anımsatacak.

INSTAGRAM REELS SÜRESİ UZUYOR

Sosyal medya devi Instagram, Reels için zaman sınırlandırmasını biraz daha uzatacak. TikTok'un yolundan giden şirketin bu süreyi; 60'dan 90 saniyeye çıkaracağına dair görüntüler sızdırıldı. Instagram ve Twitter ile ilgili sızıntıları paylaşan Alessandro Paluzzi, yakın zamanda Instagram'ın daha uzun Reels'ler oluşturmak için çalıştığını keşfetti. (Aşağıdaki linkten yeni özelliğe göz atabilirsiniz.)

Paluzzi tarafından keşfedilen ve ekran görüntüsü paylaşılan bu yenilik, kullanıcıların 1.5 dakikaya kadar Reels'ler oluşturabileceğini ortaya koyuyor. Ekran görüntüsünden de anlaşıldığı üzere Instagram bu süreler arasında kısayoldan geçiş için bir butona yer verecek. Instagram Reels, ilk piyasaya çıktığında 15 saniyelik zaman sınırıyla geldi. İlerleyen dönemde kullanıcıları dinleyen şirket bu süreyi 30 saniyeye kadar çıkardı. Ancak uygulamayı her anlamda TikTok'a benzeten Instagram, Temmuz ayında bir güncelleme daha yaparak bu süreyi 60 saniyeye kadar çıkardı.

TikTok, Instagram'a bakıldığında süre tarafında oldukça esnek davranıyor. Popüler video uygulamasında 60 saniyelik sınır üç dakikaya kadar ulaştı Göörünüşe bakılırsa Instagram'da adım adım bu yoldan gidiyor. Meta'ya ait şirket, Reels'ler için 90 saniyelik süre üzerine çalışıyor. Söz konusu değişikliğin yakın zamanda kullanıcılara sunulması bekleniyor.  

INSTAGRAM İÇİN 3D AVATARLAR GELDİ

Facebook (yeni adıyla Meta), yakın zamanda metaverse teknolojisiyle tüm dünyayı etkisi altına aldı. Bununla beraber Meta'ya ait uygulamalarda da bazı değişiklikler yapıldı. Kısa süre önce şirket, Kuzey Amerika ile başlayarak Instagram ve Facebook'a 3D avatarlar ekledi. Kullanıcılar bu yenilik sayesinde kendi avatarlarını oluşturabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...