Tgrt Haber
08 Aralık 2021 10:59

Instagram’a 'anne' özelliği geldi: Bırak artık şu telefonu elinden

Instagram, ergenlik çağındaki genç kullanıcılarına tavsiye ettiği içeriklerde daha seçici olacak. Fotoğraf paylaşım uygulaması, platformu uzun süre kullanan gençlere ara vermeleri için teşvik edecek. Aileler için de çocuklarının Instagram’da geçirdikleri süreyi kontrol etmesi için yeni bir araç kullanıma sunulacak.

Instagram’a 'anne' özelliği geldi: Bırak artık şu telefonu elinden
instagram,mola ver

Fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'ın başkanı Adam Mosseri 8 Aralık'ta ABD Kongresinde ifade verecek. Şirketin sitesinden açıklama yayımlayan Mosseri, ergenlik çağındaki gençleri korumak için uygulamalarında değişiklikler yaptıklarını duyurdu.

INSTAGRAM GENÇLERİ SAVUNMAYA ALDI

Mosseri, Instagram'ın genç kullanıcılara önerilen ve gösterilen içeriklerin ve hesapların daha sıkı denetleneceğini vurguladı. Yapılan duyuruya göre Instagram, tavsiye ettiği içerik konusunda ergenlik çağındaki genç kullanıcılarına daha seçici olacağını ve uygulamayı uzun süre kullanan gençleri ara vermeye teşvik edeceğini duyurdu.

INSTAGRAM’DAN YENİ ÖZELLİK: MOLA VER

Mosseri, platforma gençler için getirdikleri "mola ver" özelliği sayesinde programı belirli süre kullanan gençlerin ara vermeye teşvik edileceğine dikkati çekti. Yeni özelliğin ABD, Kanada, Avustralya ve İngiltere’de başladığını belirten Mosseri, özelliğin diğer ülkelerde ise gelecek yılbaşında devreye gireceğini bildirdi.

Instagram’a 'anne' özelliği geldi: Bırak artık şu telefonu elindenInstagram gençler için  "mola ver" özelliği getiriyor

AİLELERE KONTROL VERİLECEK

Mosseri, genç kullanıcıların içeriklerini ve önceden aldıkları beğeni ve yorumları ocak ayından itibaren topluca silme özelliği getirileceğini de duyurdu. Mart 2022’de ise ailelerin çocuklarının uygulamada geçirdikleri süreyi kontrol edebilmelerini sağlayacak yeni bir aracın kullanıma sunulacağı bilgisini verdi.

TARTIŞMAYA NEDEN OLMUŞTU

Facebook ürünleri ile çocuk ve gençlerin zihin sağlığı arasındaki ilişkiyi araştıran bazı belgeleri kamuoyu ile eylül ayında paylaşan Amerikan Wall Street Journal gazetesinin yayımladığı rapordaki bulgular tartışmalara neden olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...