Tgrt Haber
21 Şubat 2014 13:52

iPhone'lar uçak modunda daha hızlı şarj olur mu

iPhone'ların Uçak Modunda Daha Hızlı Şarj Olması Şehir Efsanesi Oldu

iPhone'lar uçak modunda daha hızlı şarj olur mu
iPhone'lar uçak modunda, iPhone'lar, uçak modu, daha hızlı şarj,

Akıllı telefonlardaki şarj problemini herkes küçük ipuçlarıyla aşmaya çalışıyor. iPhone'un uçak modu açıkken daha hızlı şarj olduğuna dair bir düşünce var. Uçak modunda kapalı olan GPS, şebeke sinyalinin alınmaması, hücresel iletişimin kesilmesi kulaktan kulağa 2 kat hızlı şarj olarak yayılmış durumda. ancak durum hiçte öyle değil. Yapılan bir test var. Test cihazı iPhone 5S. Fişe takılı ve uçak modu kapalıyken %1'den %25'e 21 dakikada ulaşıyor. %50'ye kadarsa 45 dakikada. %95 olması ise 1 saat 32 dakika sürüyor. Uçak modu açıkken %25'e gelmesi 18 dakika. %50'ye ulaşması 43 dakika, %95'e çıkması ise 1 saat 29 dakika sürüyor.
Uçak modunda şarj etmek gerçekten işe yarıyor mu? Teknik olarak evet, ama pratikte çok fazla fark etmiyor. Arada birkaç dakikalık oynamalar oluyor, ama uçak modu açıkken uçak gibi hızlı şarj olacağı iddiası yanlış. İşin tekniğine biraz daha inen bazı uzmanlar "Uçak modunda 2 kat hızlı şarj" iddiasının baştan yanlış olduğunu, arada %2'lik bir farkın olduğunu belirtiyor. Sonuç olarak belki birazcık daha hızlı şarj etmek için uçak modunda şarj kullanılabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...